Fast-food is a no no

Dat fiind ca aproape in fiecare zi vad mutre disperate infulecand shaorma, m-am gandit ca ar trebui sa scriu si despre fast-food, hrana de zi cu zi a multora.

Semi-preparatele nu sunt nici ele grozave, dar sunt foarte folosite din cauza lipse de timp, iar progresele tehnologice ne ofera acum o gama imensa de astfel de produse. Cam totul vine la plic, sub forma de praf in ziua de azi. Retineti doar ca nu trebuie excluse de tot (uneori trebuie sa te si adaptezi la programul incarcat), insa ele nu se ridica niciodata la nivelul nutritional al mancarii gatite in casa. Simplu motivul: prin incalzire alimentele isi pierd valorile nutritionale, si mai mult ca sigur ele au fost incalzite deja inainte de reincalzire, deci se pierd si mai multi nutrienti.

Sa trecem la fast-food. Cheeseburger cu cartofi prajiti, o placinta cu mere si un pahar cu suc. Suna bine nu? Si nici nu e asa mult, deci n-are cum sa faca rau. WRONG. Un meniu din asta are cam 1200 calorii.

O alimentatie pe baza de fapt food nu este o reteta pentru sanatate – nu ofera vitamine, oligoelemente si fibre si au tone de grasime. Yuck! Alta veste proasta: spre deosebire de alimentele ambalate cu etichete amanuntite, vanzatorii de fast-food nu sunt obligati sa enumere ingredientele sau cantitatile lor.

Hai sa dam si o veste buna: cartofii prajiti nu sunt nesanatosi prin natura lor, ci trebuie doar sa nu fie prajiti in grasimi animale sau hidrogenate. Sunt mai sanatosi aia taiati felii groase pentru ca nu absorb la fel de multe grasimi. In ceea ce priveste pestele prajit si puiul prajit, si astea sunt sanatoase, dar NEAPARAT trebuie data jos crusta (da, stiu ca e cea mai buna).

So, daca tii la silueta si nu numai, la sanatatea pe termen lung, evita sa mananci fast-food. Daca totusi iti place foarte mult, nu e bine nici sa salivezi de fiecare data cand treci pe langa un restaurat de genul. O data la ceva vreme poti sa mananci si mancare din asta, ca nu se intampla nimic daca ai  1 masa mai nesanatoasa. Cateva sfaturi totusi:
  •     alege hamburgeri mici si simpli, nu d’aia king size;
  •     scoate maioneza si branza topita din calcul, asa mai reduci din grasimi si calorii;
  •     inlocuieste milkshake-ul cu lapte, bautura racoritoare cu una dietetica;
  •     ia o portie mica de cartofi prajiti si adauga o salata ca sa compensezi lipsa :P

Bancurile- surse pentru relaxare

In lumea cotidianului este foarte important sa ne gasim putin timp pentru a ne descreti fruntile, pentru a ne relaxa si pentru a uita de tot stresul si de toata agitatia de peste zi. Ei bine, atunci cand ne dorim sa ne relaxam o cale practica si accesibila la orice ora sunt bancurile.
Bancurile le stie toata lumea. Sunt acele povestioare concise care au un final cat se poate de amuzant. Cu bancurile luam contact inca din copilarie, asadar acestea sunt cel mai sigur mod pentru a reusi sa ne detasam de toate energiile negative este sa citim... bancuri.
Atunci cand veti citi bancuri cu siguranta va veti relaxa in cateva momente deoarece, bucurandu-va de toate glumele si uneori de morala subtila unui banc, veti uita de toate grijile si problemele pe care le aveti si au nevoie sa fie rezolvate.
Bancurile se gasesc astazi oriunde, insa acestea sunt aparute inca din vechile timpuri deoarece inca de pe atunci oamenii aveau nevoie sa se bucure si sa se simta bine. Pe atunci, bufonii erau cei care inveseleau de fiecare data atmosfera, iar mai apoi acestia au fost inlocuiti chiar de carti. S-au scris foarte multe volume de bancuri de-a lungul timpului, toate avand acelasi mesaj: satirizarea intamplarilor sociale.
In prezent, bancurile sunt destul de variate. Pe internet, sau chiar in brosuri sau carti, veti gasi foarte multe bancuri care abordeaza mai multe domenii de referinta, fiind grupate pe categorii pentru ca dumneavoastra sa va fie mult mai simplu sa gasiti ceea ce va doriti. Totusi, acum cele mai gustate bancuri sunt cele care abordeaza tema prostiei sociale, asadar daca vreti sa va distrati pe cinste, accesati aceste bancuri si veti vedea cat de multe alternative veti gasi.
De unde putem citi bancuri ? Multumita tehnologiei avansate, in prezent, putem citi bancuri de pe internet de la orice ora, atata vreme cat avem la indemana un dispozitiv care se poate conecta la internet. Atunci cand va veti simti extenuati, pentru a va destinde puteti sa accesati diferite site-uri cu bancuri unde veti gasi o varietate, fiecare avand categoria lui.
Daca va doriti bancuri seci sau vedeti mai multe bancuri cu Bula si acestea se pot gasi pe foarte multe site-uri, asadar nu ezitati sa le cautati pe cele mai bune !
Deasemenea, este foarte important pentru ca bancurile pe care le cititi dumneavoastra sa fie de calitate sa accesati site-uri care sunt actualizate constant pentru a va bucura de glume cat mai noi.
O alta solutie este sa cautati paginile de entertainment de pe retelele de socializare si astfel veti putea vedea constat cele mai recente bancuri puse pe site.
Asadar, astazi este foarte simplu sa va relaxati deoarece va puteti bucura de foarte multe facilitati. Daca nu aveti dispozitia necesara pentru a iesi din casa sau daca va doriti sa petreceti putin timp chiar cu dumneavoastra, atunci bancurile sunt cea mai buna solutie. Va veti amuza, relaxa si totodata odihni, deci este una dintre cele mai bune solutii !

Eckhart Tolle si puterea prezentului

Daca exista autori care iti pot schimba viziunea despre viata, atunci Eckhart Tolle este unul dintre ei. Prima oara am citit “Puterea prezentului” acum 2 ani. Eram o persoana mereu nervoasa, mereu ingrijorata, mereu gandindu-ma la trecut si obsedata de viitor. Asa suntem aproape toti. Nu o sa zic ca s-a schimbat totul, pentru ca as exagera. Ca orice om, am momente in care cad in stari mai ciudate si mai nesanatoase. Dar ceea ce am citit atunci in cartea lui Tolle mi-a dat posibilitatea sa imi gasesc echilibrul in astfel de momente. Nu cred ca putem aspira sa devenim perfecti, ancorati numai in prezent, fara griji si fara ganduri multe si obositoare. Nu putem pentru ca nu prea ne permite viata de zi cu zi. Dar ceea ce putem sa facem este sa intelegem tocmai puterea prezentului si importanta lui. Pentru ca este singurul lucru pe care il avem.

O sa prezint foarte pe scurt cateva dintre invataturile lui Tolle si sper sa va indemne sa cititi toata cartea. Nu veti regreta.

Ce exista dincolo de formele cunoscute de viata care sunt supuse nasterii si mortii? Majoritatea zic “Dumnezeu”. La Tolle aceasta Singura Viata poarta numele de Fiinta. Este un concept deschis, care nu poate fi redus la o imagine mentala.

    “Este propria dumneavoastra prezenta si va este imediat accesibila sub forma propriului dumneavoastra sentiment de prezenta.”

Fiinta nu este separata de fiecare forma de viata, ci se afla inauntru.

    “Ea nu poate fiu cunoscuta decat cand mintea este tacuta. Cand esti prezent, cand atentia iti este indreptata total si intens asupra momentului Prezent, Fiinta poate fi simtita, dar nu poate fi niciodata inteleasa mental.”

A fi conectat la Fiinta inseamna a fi iluminat de fapt. Nu este ceva supraomenesc, ci dimpotriva, cea mai naturala stare a omului, care s-a pierdut din cauza identificarii cu mintea, care face ca gandul sa devina compulsiv.

    “A nu fi in stare sa te opresti din gandit e o boala cumplita, dar nu ne dam seama de acest lucru pentru ca aproape toata lumea sufera de ea, asa ca o consideram ceva firesc. Acest zgomot mental [...] creeaza un sine fals, care arunca o umbra de frica si suferinta.”

    “Mintea resprezinta un instrument minunat daca este folosita corect. Insa, folosita gresit, devine foarte distructiva. Pentru o exprimare mai exacta, nu este vorba de faptul ca va folositi gresit mintea – de obicei n-o folositi deloc. Ea va foloseste pe dumneavoastra. Aceasta este boala.”

Eliberarea de minte

Eliberarea de minte este singura metoda prin care putem sa ne conectam la Fiinta. Cum scapam de tirania mintii? Cum luam fraiele gandirii? Tolle ne propune sa studiem “ganditorul”, cu care nu mai trebuie s ane identificam. Trebuie sa ascultam vocea din capul nostru, sa fim prezenti cand se produc gandurile.

    “Cand ascultati acea voce, ascultati-o in mod impartial. Ceea ce inseamna ca nu o judecati. Nu judecati si nu condamnati ce auziti, pentru ca asta ar insemna ca aceeasi voce a intrat din nou, pe usa din spate. [...] In timp ce va ascultati gandul, simtiti o prezenta constienta – sinele dumneavoastra profund- ca si cum s-ar afla in spatele sau dedesuptul gandului. Atunci gandul isi pierde puterea asupra dumneavoastra si isi pierde cu repeziciune din intensitate, pentru ca nu il mai incarcati cu energie prin identificarea cu el. Acesta este inceputul sfarsitului gandirii involuntare si compulsive.”

La inceput va fi greu, va parea nefiresc. Vor fi momente foarte scurte de liniste interioara si pace. Dar cu timpul vor deveni tot mai lungi. Veti capata sentimentul de sine, nu va veti mai identifica cu mintea. Lumina constiintei va deveni mai puternica.

Ar trebui sa mentionez aici ca “acest articol este un ciot”. Cartea lui Tolle ofera explicatii mai multe si mai clare, facand intelegerea conceptelor mult mai usoara.Data viitoare o sa mai vorbesc despre cateva invataturi.

Va las cu aceste vorbe ale lui E.Tolle:

    “Intr-o zi s-ar putea sa va surprindeti zambindu-i vocii din capul dumneavoastra, asa cum zambiti la poznele unui copil. Ceea ce inseamna ca nu va mai luati atat de in serios continutul mintii, pentru ca sentimentul dumneavoastra de sine nu mai depinde de acesta.” :)

 

Please, shoot me!

Bai de la caldura cred ca a luat-o toata lumea razna. Ori asta ori sunt eu defecta. De catva zile am o stare de iritare maxima si imi sare in ochi absolut orice. Culmea “orice” asta sunt de obicei lucruri care ma scot din minti. Nu as vedea si eu ceva bun.

Vin eu azi la munca fain frumos, imi fac cea mai mare cafea ever, rezolv cateva cacaturi dupa care ma scufund in plictiseala. Nimic urgent de rezolvat, nimeni care sa ma streseze, doar eu si plictiseala. Bai si ma loveste un mail. Aoleu! Mi s-a sculat parul in cap instantaneu. Sa facem noi dom`ne o analiza ca sa schimbam strategia ca asa nu mai e bine. Ok… si mai departe? Gata? Atat? Pai defapt ce urmarim noi ca sa stiu ce cacat de analiza fac? Si in ce sens sa schimbam strategia ca sa stiu ce morti mei urmaresc? Raspunsul intazie sa apara. Bai ma scoate din minti cand un directoras sta confortabil in scaunul lui de piele, in biroul lui situat peste mari si tari, priveste in zare si zice: “Gata, asa nu mai merge. Sa facem ceva.”  Si atat. Ceva-ul asta ma omoara. Zi-mi prietene ce vrei defapt ca sa stiu ce sa fac. Nu mi-am dezvoltat calitatile telepatice inca. Nu pot citi ganduri ca sa imi dau eu seama ce ai visat tu azi noapte. Astia au impresia ca bat ei de 3 ori din calcaie ca Dorothy si tu gata sari cu o noua strategie pana sa apuce ei sa clipeasca. Prietene, explica-mi in pula mea ce vrei ca sa iti pot livra un material concludent.  Inca astept.

Bai si ma uit in jur si zici ca sunt intr-un musuroi de furnici. Ce dracu` or face oamenii astia toata ziulica nu inteleg. Ba fac si overtime. Am o dilema. Oare chiar au de lucru sau se agita de dragul impresiei? Cacat, lucram in acelasi birou si imi e greu sa cred ca eu am zile in care lesind e plictiseala si astia sunt bagati cu totul in monitor. Bai si au un aer asa grav de zici ca hotarasc soarta omenirii, cel putin. Ma apuca nervii numai cand ma uit la ei. Cat de curva corporatista sa fii? Cat???

Cred ca am nevoie de un concediu. :D

Avantajele unei calatorii cu avionul

Indiferent ca pleci intr-o vacanta sau ai de facut un drum mai lung, avionul este intotdeauna o solutie excelenta din mai multe motive. In primul rand, durata calatoriei se reduce considerabil, iar acest lucru constitutie un avantaj important, deoarece in conditiile actuale de viata timpul este deosebit de important. De asemenea, o calatorie cu avionul impreuna cu prietenii sau familia este totodata si relaxanta, deoarece tot stresul acumulat pe drum in cazul in care ai fi optat pentru masina personala sau orice alt mijloc de transport rutier sau feroviar dispare.
La ora actuala exista foarte multe persoane carora le este frica sa se urce intr-un aparat de zbor, iar acest lucru este cat se poate de normal si fiziologic. De fiecare data cand incerci ceva nou simti un oarecare disconfort, deoarece nu stii cum vor decurge lucrurile si nici la ce sa te astepti, insa cu toate acestea sunt sigur ca toti stim persoane carora le era frica, insa dupa ce au zburat prima data le-a placut atat de mult, incat astazi avionul este alegerea de baza.
Comparativ cu anii trecuti cand accidentele aeriene erau mai frecvente, in prezent acest lucru a fost remediat, iar conditiile de siguranta si confort se ridica la standarde de top. Fiecare problema a aeronavelor a dus la imbunatatirea sistemelor, astfel ca in prezent vorbim de maximum avantaje si minime riscuri daca optam pentru o companie aeriana. Daca ar fi sa facem un raport in care sa comparam numarul de evenimente rutiere nefericite cu evenimentele care au loc in aer iti vei da seama repede ca avionul este cea mai sigura metoda de transport la ora actuala.
Pretul este o a doua piedica pentru foarte multi dintre noi, deoarece o calatorie cu avionul presupune unele costuri. In momentul in care stii ca trebuie sa pleci intr-o calatorie din timp este bine sa-ti rezervi biletele cat mai repede cu putinta, deoarece astfel vei plati mult mai putin. De asemenea, companiile care ofera curse low cost sunt de luat in considerare, deoarece chiar daca platesti mult mai putin pe un bilet asta nu inseamna ca vei intalni conditii mizere. Mai mult decat atat, avand in vedere ca vei calatori doar pentru cateva ore si asta doar daca vorbim de distante care ti-ar lua zile intregi cu masina, nu cred ca este vre-o problema daca scaunele pasagerilor nu sunt precum cele din filme.
Un site util unde gasiti bilete de avion atat low cost (Wizz Air, Blue Air, EasyJet, RyanAir, etc.) cat si la companii de linie (Air France, Lufthansa, Tarom, etc.) este viaRomania – bilete avion. Aici puteti compara tarifele pentru calatoria dumneavoastra si puteti alege si rezerva cea mai buna varianta. Rezervarile se pot face cu plata online, folosind un card bancar, sau prin transfer bancar din contul dumneavoastra.
Ca un sfat util pe care ti-l pot da atunci cand calatoresti cu avionul la low-cost este sa nu consumi nimic din avion, dintr-un simplu motiv: mancarea este relativ scumpa, astfel ca respectiva companie aeriana mizeaza de multe ori pe meniuri pentru a-si rotunji mai mult veniturile in cazul unei curse low-cost. De asemenea, acestea nu sunt mai putin sigure decat cele pentru care platesti foarte multi bani, iar acest aspect trebuie sa-ti ramana adanc inradacinat in minte. De multe ori am auzit idei precum ca avioanele in care iti poti cumpara locuri ieftine sunt vechi, uzate, neverificate de nimeni si ca oricand prezinta riscuri majore – o greseala.

Moment pentru mine

Va spuneam in postul anterior ca am nevoie de un concediu. Ei bine, astazi am stabilit ca imi iau o mini vacanta saptamana viitoare si in august am parte si de una in toata regula.  Pe aceasta cale ii multimim lu` Sefa care a zis: “Ia-ti si lasa-ma ca m-ai innebunit!” si lu` Sia care a fost sficient de draguta sa imi tina locul. Insa mai e mult pana departe. Asa ca ieri in timp ce ma dadeam cu capul de birou de plictiseala pentru ca Sia plecase acasa din motive de lesin m-am gandit ca ar fi cazul sa fac ceva. Orice ceva.

Eh, si cum statea eu asa mi-am amintit de o terasa foarte draguta. Singura problema era ca este  in TGV. Hmmm…. Pai stai ca eu maine trebuie sa ma duc acolo. Ce ar fi sa plec de azi. “Alo, Sia, vezi ca plecam azi!”. Reactie: “Femeie eu abia ma tin pe picioare.” Pai si ce te pun sa mergi pe jos? Deci la 18 esti gata, da? Am ajuns acasa, am aruncat niste boarfe in rucsac, am aruncat-o si pe Sia in masina,  am sunat-o pe Sefa pentru a-i comunica coordonatele geografice si timpul estimativ pana la sosire si am plecat.

Odata ajunse acolo evident ca am mers glont la terasa cu pricina. De ce imi place acolo? Pentru ca are niste canapele superbe, cele mai bune crochete de pui cu susan din lume si o tequilla sunrise absolut delicioasa. Pentru cateva ore am uitat de toti si toate si m-am bucurat de un cocktail (ok recunosc, doua :D ) bine facut, de o companie placuta si o muzica buna. Daca inchideam ochii puteam sa jur ca sunt pe un sezlong pe malul marii. Nu tu telefoane, nu mailuri, nu stres, nu griji. Doar eu si o tequilla. Asta am sa fac in concediu. Ramane de vazut acum pe malul carei mari. Nu de alta dar litoraul nostru lasa de dorit si mergi in concediu sa te relaxezi nu sa iti faci o mie de draci.

A fost placut. Cred ca ar trebui sa fac asta mai des. ;) Bine, trecem peste faptul ca la masa de langa erau niste tarani imputiti care au aruncat servetelele si tigarile pe jos. Trecem peste copii urlatori. Da` chiar cat de cretin sa fii sa vii cu puradeii la terasa?! Trecem si peste chelnerita imbecila care a scapat furculitele pe jos si apoi le-a dus unora la masa ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Trecem chiar si peste milioanele de tantarii care m-au scos din minti la un moment dat.

Si ca sa facem fata si sa continuam a ne bucura de atmosfera am decis sa trecem la un Long Island Iced Tea. Ceva deosebit dom`ne. :D Eh, acum numar zilele pana la concediu mai ceva ca detinutii. Si ca seara sa fie perfecta, am incheiat cu o plimbare in stilul binecunoscut (prietenii stiu ce zic ;) ).

Ca astazi de dimineata am tras de mine ca sa ma dau jos din pat e parte a adoua. Ca mi-am facut nervi din momentul in care am deschis mailul nici nu mai conteaza. Si ca la intoarcere am fost nevoita sa trag pe dreapta pentru ca nu mai vedeam strada din cauza ploii e insignifiant. Asta cu ploaia se intampla cam des in ultima vreme. Cred ca e o conspiratie.

In principiu a fost un moment pentru mine pentru ca de multe ori “find pleasure in small things” nu este doar un cliseu. Nu suna bine in romana, asta ca sa nu imi mai sara lumea in cap ca folosesc doua limbi in aceeasi scriere. ;)