Reguli de utilizare corecta a steroizilor

Daca ar exista o "carte de reguli" cu privire la utilizarea de steroizi in conditii de siguranta, multi oameni ar avea de castigat. Dar cum multi aproape ca nu lectureaza informatiile de pe prospect si sar direct la sectiunea “administrare”, efectul steroizilor va fi altul decat cel scontat. Asadar, iata cateva reguli importante, pe care ar trebui sa le urmeze orice sportiv profesionist sau in devenire (si nu numai) in momentul in care se apuca de administrare de steroizi.

1. Nimeni sub varsta de 24 de ani nu ar trebui sa foloseasca steroizi

Pana la varsta de 24 de ani, corpul tau este plin de testosteron si hormoni de crestere. Daca nu se pot face progrese fara medicamente, atunci cand inca esti tanar, trebuie sa re-evaluezi cateva lucruri,  in special despre formarea si alimentatia ta. Nu exista niciun motiv pentru care nu ar trebui sa fii in masura sa progresezi natural, fara medicamente. Steroizii pot inchide placile de crestere a oaselor lungi, astfel incat, daca nu ai atins inaltimea potrivita, acestia pot impiedica in continuare dezvoltarea scheletului. Ba, mai mult, utilizati la varste fragede steroizii pot afecta sistemul hormonal cand se ajunge la maturitate. Nu te pune cu sistemul de reproducere in acest moment. Gandeste-te ca o sa ai nevoie de el si mai tarziu.

2. Chiar daca ai atins varsta, nu te grabi

Chiar daca ai peste 24 de ani, steroizii nu ar trebui sa fie folositi imediat. Procedand astfel, nu vei avea ocazia sa remarci schimbarile naturale ale corpului tau, care se poate dzvolta brusc la maturitate, pe cale naturala. Dupa aceea, daca consideri ca ai atins apogeul genetic si nu mai poti face nici un progres de unul singur in continuare, atunci si numai atunci, ar trebui sa iei in considerare adoptarea solutiei steroizilor.

3. Un control medical complet, inclusiv al analizelor de sange este esential

Utilizarea moderata de steroizi, daca ar fi fost legala, se face, de obicei in conditii de siguranta pentru un adult sanatos. Totusi, nu se stie niciodata cum poti reactiona la orice substanta straina organismului tau. Consulta un medic pentru a te asigura ca nu vei avea nicio problema. Majoritatea culturistilor renunta la acest proces, pentru ca nu gasesc niciun medic deschis in utilizarea de anabolizante. Un al doilea test de sange ar fi, de asemenea, o idee buna pentru a vedea cat de bine ai reactionat la medicamente.

4. Dozele trebuie reduse la un minim absolut

Exista asa-zisii “guru” ai steroizilor, cel mai adesea auto -proclamati care pledeaza pentru doze mai mari de steroizi, cu presupunerea ca “mai mult inseamna rezultate mai bune”. Ca linie de gandire poate suna logic, dar nu este asa.  Tot ce trebuie sa faci este sa arunci o privire la unii campioni din anii 60 si începutul anilor 70, pentru a le dovedi ca gresesc. Oameni ca Larry Scott, Sergio Oliva, Dave Draper sau Frank Zane au avut castiguri remarcabile, folosind doar o pastila de Dianabol pe zi. Au castigat fara efecte secundare hidoase, cum ar fi impotenta, burtile sau sfarcurile umflate, care sunt atat de raspandite printre culturistii profesionisti de astazi . Asta pentru ca au stiut cum sa le administreze si cum sa manance corect. Exista o lectie valoroasa din care ai ce invata.

Verdict: moarte

S-au iubit si au murit, ar putea fi sloganul a doi tineri din India. Desi pare o poveste de pe timpului lui Shakespeare, inspirata din „Romeo si Julieta“, s-a intamplat zilele acestea.

Este vorba despre Dharmender Barak, un tanar de 23 de ani si despre prietena sa, Nidhi, din districtul Rohtak. Dragostea lor nu avea nicio sansa din cauza traditiilor indiene. Ei au murit inainte ca iubirea sa se concretizeze, pentru ca faceau parte din caste si din regiuni diferite. Pentru noi, care traim intr-o societate democrata, este greu de imaginat un astfel de caz. Sa fii batut de propria familie pana mori? Sa fii decapitat doar pentru ca iubesti? Totusi, astfel de intrebari se ridica pentru ca se materializeaza in ziua de azi. Trist este faptul ca ucigasii nu simt nicio remuscare pentru ce au facut, ci din contra. Pentru ei, traditia si normele sociale sunt mai importante decat propriii copii, pe care i-au nascut si i-au crescut. Trist, dar adevarat.

Tatal fetei declara ca ceea ce s-a intampla este corect si spre binele societatii. Oare? Sa fie adevarate cuvintele lui? Imi imaginez ca unii tineri din India, in special cei din zona respectiva, traiesc cu teama...pentru viata lor, pentru a nu se indragosti de cine nu trebuie…

Pantofi sport fashion – o optiune cu stil

Bascheti Louboutin cu tinte, tenisi Lanvin din piele de sarpe, ghetele Miu Miu cu sclipici - toate sunt marturii ca pantofii sport sunt in tendinte, si nu numai in forma lor clasica, ci si mult “imbogatita” de unii dintre cei mai cunoscuti si mai prolifici designeri din lumea modei. 

Aceasta abordare stylish nu este potrivita oricarei femei si - de ce sa nu recunoastem - exista un numar coplesitor de mare de persoane care prefera pantofii sport clasici. Pe segmentul adidasi dama vanzarile principalilor producatori de echipament sportiv raman in continuare pe un trend ascendent, cu precadere daca vorbim despre adidasi clasici. Insa, asta nu inseamna ca pantofii sport fashion nu sunt o optiune de luat in considerare. Mai mult decat atat, femei care nu credeau vreodata ca se vor regasi in stilul sport, dat fiind simtul lor ascutit pentru moda, au adoptat in garderoba lor perechi fancy de tenisi sau bascheti, gratie designului special dar si gratie semnaturilor celebre care le-au consacrat (vezi Balenciaga, Miu, Miu, Alexander Wang sau Celine). Imbinarea intre haine office elegante si incaltamintea sport, practica, da o nota de eleganta nonsalanata si lejeritate intregii tinute, desi poate cu usurinta trece si drept extravaganta. Desigur, nu este cazul sa discutam aici despre performantele sportive ale acestui gen de pantofi sport, pentru ca este clar ca ceea ce castiga la capitolul eleganta pierde la capitolul performanta…

Pentru cele care isi doresc mai degraba calitati ortopedice si performante sportive, exista intotdeauna si cealalta parte a baricadei: pantofi sport clasici. Nu vei gasi in rafturile unor magazine precum Nike, Adidas sau Puma incaltaminte sport cu tocuri inalte, asa cum nu vei gasi desigur nici incaltaminte cu insertii din catifea sau cu tinte, insa cu siguranta vei descoperi ca si aspectul practic al modei sport are avantajele sale: un calapod care imbraca perfect piciorul, perne de aer, materiale care lasa pielea sa respire, detalii si materiale de calitate, ca si designuri interesante.