Miracol in ziua de Craciun

Era 24 decembire 2012, Ajunul Craciunului. Ningea cu fulgi de argint, mii de fluturi de cristal dansand pe muzica suava a colindelor. Orasul New Miracle era acoperit de o plapuma moale de zapada. Katherine, o adolescenta de 16 ani, impodobea singura bradul. Nu era unul foarte mare, dar era singurul pe care si-a permis sa-l cumpere cu banii pe care i-a economisit. Kate lucra la un restaurant de trei ori pe saptamana, iar cu banii castigati avea grija de ea si de sora ei, Alice. Parintii ei murisera Craciunul trecut intr-un tragic accident de masina, iar de atunci Kate si Alice locuiau singure. Katherine devenise si mama si tata.

Kate era mereu trista si plictisita. Zambea doar atunci cand Alice statea pe langa ea. Nu mai avea niciun prieten pentru ca nu mai avea timp sa iasa in oras. Nu avea timp pentru nimic. Sau poate nu voia sa aiba timp pentru nimic altceva decat pentru Alice. Cumparase bradul pentru ea, pentru a-I face o bucurie. Globurile de sticla, colorate, le-a pus prima data in brad. Apoi ghirlandele si luminitele. Steaua cea aurie urma sa o puna atunci cand Alice va ajunge acasa de la gradinita.
 
Dupa ce a terminat bradul, Kate a iesit sa se plimbe. Era prima data dupa un an cand iesea din casa pentru a se relaxa. Aerul era plin de un milion de fulgi de zapada ce cadeau la fel de usor ca aluviunile pe fundul oceanului. Lapovita cadea ca o ploaie de sageti albe. Fata, imbracata in negru, nu stia incotro mergea. Doar mergea. Simtea nevoia sa uite pentru un timp de toate problemele, sa uite de anul care se apropia de sfarsit, voia sa nu se gandeasca la nimic. Nu o spusese nimanui, dar ii era foarte dor de parintii ei. Simtea ca nu mai poate continua de una singura.
 
La un moment dat, pe cand Kate trecea pe langa un lac inghetat, vantul a luat-o de mana. A inceput sa-i sopteasca versuri din Shakespeare, i-a cantat Mozart, a purtat-o peste intreg Pamantul aratandu-i cele mai frumoase locuri si a tinut-o strans in brate. Kate, plangand, a spus :

-Vantule, te rog ajuta-ma! Mi-e dor de sarutul mamei, de imbratisarea tatei, de vorbele lor . Nimic nu mai e la fel fara ei. Nu mai stiu ce sa fac. Plang in fiecare seara. Alice e foarte trista. Tot ce imi doresc de Craciun este o schimbare. Cred in miracolul Cracinului, cred intr-o minune. Vreau sa-i am din nou langa mine, sa fim din nou o familie. Vantul a strans-o si mai tare in brate si a sarutat-o pe frunte. Stia foarte bine ce avea de facut. A adromit-o pe Kate cantantu-i colinde, iar apoi a dus-o acasa si a asezat-o in pat. Urma sa fie cel mai fericit Craciun pentru  Katherine.

 -Kate, trezeste-te, e ziua de Craciun. Kate, ma auzi? Hai sa vezi ce ti-a adus Mos Craciun !
 
Katherine credea ca viseaza. Trecuse aproape un an de cand nu mai ajuzise vocea mamei. Nu stia ce se intampla. A coborat repede din pat si a mers in sufragerie. Mama ei statea pe canapea si o privea pe Alice care se juca cu tatal lor. Kate nu intelegea nimic. A fugit direct la mama ei si a luat-o in brate. Nu voia sa-i dea drumul, nu mai voia sa o piarda. Printre lacrimi, Kate a zarit calendarul de pe perete. Era 25 decembrie 2011. Accidentul nu avusese loc niciodata. Era totul ca inainte. Tocmai avusese loc un miracol, miracolul din ziua de Craciun.

De ce sa alegi Austria pentru o vacanta la ski?

Orice iubitor al muntelui si al sporturilor de iarna stie ca planificarea unei vacante la ski in Europa incepe intotdeauna cu Austria. Spre deosebire de alte locatii de ski europene care sunt mai scumpe – vezi Elvetia sau Franta – Austria face parte din lista de destinatii ce ofera calitate superioara pentru un pret accesibil mai multor categorii sociale. 

Austria este o destinatie ieftina in primul rand din punct de vedere al transportului catre acesta tara, mai ales ca nu mai exista companii aeriene low-cost care sa nu aiba incluse in oferta lor si aeroporturi austriece, iar daca alegem transportul rutier drumurile sunt foarte bune si odata ce ai iesit din Romania drumul merge struna. Cazarea este una foarte convenabila in Austria, mai ales daca ar fi sa comparam cu statiunile romanesti de iarna, spre exemplu, care nu ofera nici pe departe calitatea hotelurilor sau pensiunilor austriece, dar care au preturi comparabile. Restaurantele, de asemenea, sunt accesibile si poti manca decent pentru un buget nu foarte piperat, in timp ce in Romania nu am scapat nici acum de restaurantele proaste care au ca alternativa ori pizzerii ori restaurante cu specific traditional mai scumpe. Pentru mai multe detalii, poti verifica liste de oferte ski Austria a agentiilor de turism romanesti. Din punct de vedere al climei, temperaturile sunt in general in jur de -6 grade Celsius, chiar si in ianuarie (cunoscuta sub numele de gerar) si nu se inregistreaza vant cu viteze deranjant de mari.

In ceea ce priveste partiile nu vei simti niciodata ca ai facut un compromis alegand Austria, ba dimpotriva, vei avea aici parte de unele dintre cele mai competitive partii. Diferentele de nivel obisnuite aici sunt de peste 1500 de metri.

Spatiile de cazare sunt adecvate oricarui buget si vei gasi si apartamente tip budget unde poti sta un sejur de 7 nopti pentru doar cateva sute de euro, dar si hoteluri confortabile de patru sau cinci stele, cu facilitati spa si o atmosfera incredibila.

Pentru ca cea mai mare parte a statiunilor austriece ofera partii destinate tuturor categoriilor, o vacanta la ski in Austria pentru incepatori este ideala, mai ales ca scolile de ski de aici sunt renumite in intreaga lume.

Marturisire

E nevoia de a fi controlata. Urasc avantul  cu care accept cate o propunere pe zi. E nevoia de a fi singura. Stiu ca ma cauti si ca am norocul de a fi gasita. E nevoia mea sentimentala. Emotiile mele sunt primare, cand mi se face foame, stiu ca m-ai putea salva cu o istovire carnala. Trupul meu adormit nu transmite nimic, m-am obisnuit cu asta. Adorm cu mana pe gatul tau. Stiu ca iti stanjeneste somnul pe care ti-l simt ca pe o apa limpede. Istoriile mele nu au final, nici inceput. Ti le spun pe toate tie. Iti prezint faptele in defasurare, adica ma misc, clipesc si cant. Sunt un om al prezentului si uneori ma simt impacata cu asta. Nu stau sa judec prea mult asupra unei actiuni cum ar fi, spre exemplu, sa incepi sa bati din palme. Ta magulesc  si gata, sila mi se preface in tril. Am observat ca intotdeauna e bine primit.

Uneori te privesc ca pe eroul care imi salveaza serile in care sunt trista, alteori uit ca existi, ca iti pasa de mine, ca faci lucrurile din tot sufletul. O saptamana de nopti fara tine ma face sa simt ca te voi revedea luni ca pe un alt om, dar nicidecum unul mai bun. Poate ceea ce ai vazut in scurta ta calatorie te va face sa ma vezi altfel, sa imi observi mai atent defectele, sa ti se para ca am nasul stramb, ca intr-o saptamana mi s-au accentuat pungile de sub ochi si ridurile fine din jurul gurii. Daca te astept ciufulita, mi-e teama ca o sa imi reprosezi ca iar nu am grija de mine, daca ma aranjez, ai sa imi spui poate ca am facut atatea eforturi si ca sigur ascund ceva. Cred ca pana la urma iti voi gati prajitura prederata, stii tu, tarta cu multe visine si iti voi marturisi ca mi-ai lipsit mai mult decat crezi.

Cat de bun este ceaiul verde pentru noi

Multi dintre europeni, au inceput sa adopte o dieta asiatica cel putin in ceea ce priveste aportul de lichide benefice in organism. Ceaiul verde, ceaiul de iasomie si cel negru sunt execelente pentru sanatatea noastra si ar trebui sa nu ne lipseasca zilnic. Se spune ca acestea, in special ceaiul verde este elixirul tineretii.

Imi aduc aminte ca lucram in anul unu de facultate la un restaurant chinezesc si nu stiam de ce sefii mei beau toata ziua ceai verde. Eh, atunci au venit si eludicarile de mistere, implicit dorinta mea de a-l adauga in sistemul propriu.

Poate ca va intrebati de mult de ce chinezoaicele sunt atat de frumoase pana la o varsta inaintata si au tenul fin, prea putin obosit. Acest lucru este de mult cunoscut chiar si la noi iar motivul este simplu: ceaiul verde. Foarte bogat in antioxidanti, ceaiul verde reprezinta foarte multe beneficii pentru tesuturile pielii, in plus este supranumit „elixirul tineretii”.

Cum poti sa intrebuintezi ceaiul verde? E foarte simplu: fie ca il bei, fie ca alegi sa il aplici pe piele, el va avea rezultate excelente. Este un bun antioxidant, regleaza sistemul digestiv si daca doresti poti sa il aplici si sub fomra de comprese pe ten. La nivelul pielii el inchide porii si lasa tenul mat si fin, ajuntand si la indepartarea impuritarilor si a disparitiei cosurilor.

Ceaiul verde poate fi consumat cu miere de albine, in cazul in care nu va place gustul sau puteti adauga si putina iasomie pentru a-i oferi o aroma mai eleganta. Insa, oricum ati alege sa il consumati, cert este ca va aduce multe beneficii.

Experiente unice de calatorie

Fiecare dintre noi poarta in suflet amprenta aventurii. Acest lucru poate fi usor tradus prin spiritul exuberant al calatorului. Mai mult decat atat, presiunea zilnica traita la serviciu ne face sa realizam ca alternativa libertatii este in vacantele petrecute alaturi de cei dragi.

Lucrurile simple cuprind magia momentului astfel ca atunci cand ne propunem o vacanta in strainatate pentru a dispunde de confortul dorit si securitatea drumului putem avea in vedere inchirierea unei masini. Unul dintre orasele care ofera servicii profesionale pentru inchirieri autoturisme este Targu Mures. In cazul in care momentele te pun in postura de-a te afla de exemplu pe aeroportul din acest oras se poate apela telefonic pentru rezervarea unei masini. Alegerile noastre au in vedere optica fiecaruia referitoare la preferinte precum si la situatia in care ne aflam. Exista asadar numeroase optiuni de-a alege masini de inchiriat Targu Mures.  Este important de stiut ca parasirea tarii nu se poate face fara acordul scris in prealabil al firmei de inchirieri ce va extinde asigurarea Casco si va implica o taxa suplimentara.

Exceptand pretul, inchirierea unui autoturism vine cu multe alte avantaje cum ar fi: optiunile de echipare, capacitatea cilindrica, asigurarea Casco, cutie automata sau manuala, etc. Exista in permanenta masini pregatite pentru fiecare in conformitate cu nevoi personalizate. Firmele de inchirieri ofera astfel solutii optime privind deplasarea pentru o gama larga de necesitati: pentru o evadare in week-end, pentru o deplasare in interes de serviciu, pentru un sejur in strainatate.

Sa fii calator prin lume iti ofera sansa unor experiente unice iar siguranta drumului pe care vrei sa il parcurgi o poti obtine mai facil prin inchirierea unei masini pe masura necesitatilor tale dintr-un moment anume. De aceea foarte important este sa iti canalizezi planurile si viziunea in toate aspectele ce le implica decizia de a te deplasa.

Neia – pisica mea minune

Neia e mult spus. Se numeste Neia pentru ca „Nea” e mai urat de pronuntat atunci cand strigi dupa o pisica. Neia mea este alba toata si desigur ca acel cea special al ei nu sta in culoare sau in rasa, ci in propria ei fiinta. Neia mea este o pisica si acesta este lucru mare, caci se poarta adesea ca si un caine. Am primit-o de la un amic bun, ea fiind culeasa de pe campurile Bucurestiului, am primit-o cu multa dragoste, caci am zis sa ne facem un bine reciproc. Eu nu aveam cui sa-i ofer iubire, ea nu avea de la cine sa primeasca mancare. Neia a fost luata de prin frigul de afara si adusa in caldura casei mele din Bucuresti, unde stateam cu chirie. A fost adorabila de la inceput. A stiut ea bine sa se bage pe sub pielea noastra, a chiriasilor, a fost inteligenta, nici macar mizerie nu facea, iar cand suna cineva la usa era prima care mieuna sa ne anunte. Sa nu mai vorbim de energia pe care o imprastia in aer. Era jucausa nevoie mare, se alinta mai ceva ca un copil care vrea ciocolata, iar cand era vorba de somn, se baga in patura langa sufletul tau.

O pisica e mare lucru in casa omului, insa Neia era minunea. Cand am facut marea mutare in orasul natal, Neia a venit cu mine, cu tipete, cu miorlaituri, cu zgarieturi, cateva ore pe autocar, cat am mers. Insa au trecut toate cu bine si ne-am asezat la casa noastra, chiar daca si acolo s-au ivit alte necazuri. Ne-am imprietenit atat de bine incat nu-mi mai imaginam absenta ei. Era un fulg de nea, alba toata si ochii ei ciudati – unul maro – unul albastru te inrobeau cu iubire. Acum s-a pierdut si tot incerc sa o gasesc. S-a pierdut de casa ei si o vrea inapoi, stiind ca si ea ma cauta. Dar se pare ca nimeni nu e in stare sa imi ofere o alinare sau un gand bun ca se va intoarce. Eu totusi mai caut in continuare chiar daca pana acum au trecut cateva luni, eu mai caut si sper sa o gasesc.

Navigatii GPS pentru o calatorie sigura

Tehnologia gps este foarte utila detinatorilor de autoturisme, acest tip de tehnologie oferind o operare usoara, este user-friendly si usor de folosit de aproape oricine. Dispozitivul functioneaza foarte repede, este precis, nu are fir si este usor de instalat. In plus, el a devenit o necesitate pentru proprietarii de flote de masini din zilele noastre.

Astazi, cumpararea unei navigatii gps se poate face rapid datorita diversitatii magazinelor de produse online si a gamelor de produse puse la dispozitie de acestea. Achizitionarea online este simpla si rapida!

Detinerea unui gps auto aduce cu sine numeroase avantaje

Sistemele de navigatie GPS asigura securitatea unui vehicul, in special in anumite circumstante. Spre exemplu, poate salva persoanele care se afla in masina de la accidente sau riscuri grave, intrucat sistemul tehnologic este util in monitorizarea depasirii vitezei regulamentare. Un alt avantaj al folosirii unui gps auto este si acela al economisirii combustibilului datorita faptului ca ofera conducatorului masinii mai putin timp de a ajunge la o anumita destinatie. In plus, tehnologia GPS poate indica directii soferului si acesta va conduce fara sa isi creeze prea multe probleme sau griji.

De asemenea, acele persoane care detin un sistem de navigatie GPS sunt mai linistite in privinta sigurantei masinii lor: in cazul in care aceasta este furata, sistemul gps le permite localizarea sa rapida. In cazul in care masina se afla intr-o parcare mare, ea este mai usor de gasit prin tehnologia GPS.

Interesele de la Rosia Montana

Ma mira perseverenta lor. Este a cincea saptamana de cand protestatarii se intalnesc pentru ca Parlamentul sa respinga proiectul de lege privind Rosia Montana si sa interzica utilizarea cianurii in activitatile miniere din Romania. Ei promit ca vor continua pana cand vor fi ascultati.

Protestele s-au extins si romanii din toata lumea au inceput sa iasa in strada. Dorinta lor este sa fie auziti si sa li se indeplineasca doleantele. Lozincile lor sunt ca uniti putem salva Rosia Montana sau ca noi nu suntem de vanzare. Pe site-ul oficial organizatorii protestului ne invata cum sa luptam impotriva legii. Doritorii pot purta tricouri cu mesaje specifice, isi pot lipi stickere, fiind usor de utilizat, pot printa bannere cu diverse modele sau pot multiplica materiale, flyere si pliante.

Sunt de acord ca romanilor sa li se auda vocea, sa iasa in strada si sa protesteze, atunci cand guvernarea tarii ia decizii in detrimentul populatiei. Tatal meu imi zicea ca legea este deja votata si, anualrea ei, ar aduce Romaniei o paguba imensa materiala. In acest moment probabil este greu sa iei o decizie. Cred insa ca cei de la putere iau decizii si nu se gandesc la binele populatiei, ci la buzunarele lor.

Nu m-am interesat atat de mult asupra acestui subiect, pentru ca interesele domina binele. Desi suna ca un cliseu, sunt de acord cu ideea conform careia politicienii sunt corupti. Fiecare isi urmareste interesele fara a se gandi la cel din jurul lui. Cred ca daca s-ar da inapoi cat s-a furat de la Revolutie pana in prezent, toti romanii ar trai in lux iar tara ar duce-o mai bine.

Romania este o tara atat de frumoasa, insa pacat de guvernare. Proiectul Rosia Montana a umplut buzunarele cuiva si sper din tot sufletul ca vocea protestatarilor sa fie auzita. Stiti vorba aia…Om trai si om vedea! Pacat ca unii uita sa mai fie oameni…