Sunt insarcinata. Ce port la birou?

In primele trei luni de sarcina orice graviduta va putea sa poarte fara probleme prea mari orice obiect vestimentar din garderoba uzuala, fie la birou fie in timpul liber. Catre sfarsitul acestor prime trei luni va trebui deja sa lasam primul nasture desfacut la fusta sau la pantaloni, insa este un mic truc ce poate ramane secret deocamdata, mai ales datorita unei camasi mai lungi sau sacoului lasat incheiat.

De la prima saptamana a lunii a patra vor incepe problemele, mai ales ca te vei fi ingrasat intr-o oarecare masura, insa nu suficient cat sa ti se potriveasca majoritatea propunerilor la categoria haine gravide. Acum poti opta pentru braurile elastice puse peste betelia pantalonilor sau a fustelor lasate descheiate, avand astfel posibilitatea de a purta pentru inca un timp hainele preferate. Tot acum poti alege sa porti fuste sau pantaloni cu siret, daca ai grija ca materialul sa fie unul adecvat pentru tinutele business. De asemenea, poti opta pentru o pereche de colanti (nu subtiri si complet opaci) pe care sa ii porti la o rochie din mohair sau la un blazer fashion, lung, asimetric. Orice material care se intinde este preferabil pentru aceasta perioada, reusind sa ascunda in general burtica (mai ales daca nu ai dat inca marea veste colegilor), dar lasandu-i si spatiu sa se simta confortabil: tricotaje, jerse, bumbac cu spandex, etc.

Perioada cand burtica va fi deja vizibila nu trebuie sa fie deloc problematica. Iata cinci piese cheie pentru vestimentatia office a femeii insarcinate: o pereche de pantaloni, o fusta, un sacou, o rochie si un top stil tunica. Atunci cand mergi la cumparatuti e bine sa faci tot posibilul ca acestea sa fie aproximatv din acelasi material si in nuante care sa se asorteze cat de cat, astfel incat sa le poti combina in cat mai multe moduri.

Un dinte pentru o zi

Nu am fost niciodata genul de copil care sa se joace cu papusi, sa se admire in fata oglinzii, sa poarte parul lung, codite - gen o fetita normala de care parintii sa fie mandrii. Cand eram mica, mai degraba imi placea sa bat mingea in spatele blocului cu baietii decat sa ma joc cu vreo papusa Barbie. De altfel, puteam fi usor confundata cu un baiat pentru ca eram tunsa scurt, aproape periuta, gasca mea era predominant formata din baieti si uram fustele intrucat de la atata alergatura, cadeam mereu si ma invineteam rapid.....prin urmare imi era rusine sa pun o fustita normala pentru o fetita la acea varsta. 

Eram baietoasa, asta deja s-a conturat....dar, mai mult decat atat, ma bateam cu baietii la gradinita, ceea ce credeam eu atunci ca insemna castigarea suprematiei in randul speciei din jurul meu....respectiv copiii. Din cauza nenumaratelor prostii pe care le faceam, as putea sa spun ca sufar si in ziua de azi. Aveam 8 ani, am plecat de la scoala si o odata ajunsa acasa i-am cerut voie mamei sa merg la un coleg in apropiere pentru a viziona un film cu mai multi colegi. Spre bucuria mea, mama m-a lasat si....voioasa din fire am alergat spre locul de intalnire cu colegii mei....cateva blocuri mai sus de casa mea. Urcand pe scari cu colegii, la un moment dat, in joaca, un baiat din clasa a inceput sa ma alerge. Din dorinta de a ajunge cat mai repede la apartamentul colegului unde urma sa vedem filmul, m-am impiedicat de 2 scari intermediare aflate intre 2 etaje. Am simtit rapid o durere si o caldura in jurul gurii...nu stiam daca mai aveam dinti sau buze. Am iesit rapid la lumina si colegii au constatat cu groaza ca mi-am rupt jumatate de buza si ca eram cam stirba. Plina de sange, am fugit cu mama la spital unde am fost cusuta fara anestezie (si acum mi se face pielea de gaina cand ma gandesc la ziua aia care, si dupa atata timp, este atat de clara in minte). Dinti in gura mai aveam, dar problema cea mai mare a fost ca abia imi schimbasem dintisorii de lapte si devenisem de scurt timp posesoarea dintilor naturali, albi, frumosi. Jumatate dintr-un dinte din fata era rupt pe jumatate. O perioada indelungata nu am putut vorbi, nu am putut manca decat cu paiul. 

Anii au trecut, medicina dentara a evoluat.....acum sunt multumita ca defectele astea vizibile s-au estompat...dar amintirea durerii, a socului si a unei copilarii zbuciumate nu va disparea niciodata.

Camere de supraveghere wireless - siguranta si protectie intr-un singur dispozitiv

Camerele de supraveghere wireless de la http://www.sdsmag.ro, devin tot mai populare in randul proprietarilor de case. Aceste dispozitive sunt relativ mici si usor de configurat, chiar si pentru persoanele cu cunostinte tehnice limitate. Unul dintre avantajele majore ale camerelor de supraveghere wireless este abilitatea de a le pozitiona oriunde, fara sa existe impedimentul plasarii si ascunderii unui cablu care sa le permita functionarea. Atat timp cat acestea sunt in raza de actiune a receptorului, utilizatorii pot repozitiona dispozitivele rapid si usor, in orice colt al proprietatii lor.

Acest tip de camera de supraveghere nu are nevoie de un cablu de transfer de date - asa cum se intampla la omoloagele lor cu fir - si pot transmite date video si audio prin semnale, catre dispozitivele auxiliare. Un alt mare avantaj al echipamentelor de supraveghere wireless este claritatea audio si claritatea imaginilor sau a inregistrarilor video pe care le surprind.

Camere supraveghere wireless necesita, de asemenea, un intermediar, sub forma de receptor fara fir pentru a aduna semnalele de alimentare de la aparatul de filmat si sa le transmita la dispozitivul de inregistrare.

Exista, desigur, si unele dezavantaje cum ar fi necesitatea unei surse de alimentare. Prin urmare, chiar daca dispozitivul are un transmitator wireless, este inca, in esenta, o unitate cu fir. Cu toate acestea, limitarea poate fi depasita prin achizitionarea unui adaptor care sa permita utilizatorilor sa conecteze o baterie la aparatul de filmat. Unele modele mai noi sunt deja echipate cu aceasta caracteristica, inca de la momentul achizitionarii. Utilizatorii ar trebui sa cumpere o baterie de calitate si de lunga durata, cum ar fi o baterie litiu-ion. Pentru a economisi bani si a ajuta mediul inconjurator, acestia ar trebui sa ia in considerare achizitionarea unei baterii litiu-ion reincarcabila cu acumulator si incarcator.

Un alt dezavantaj al camerelor de supraveghere wireless este riscul crescut de pierdere a semnalului sau a interferentei. Interferenta poate veni de la o multitudine de surse, inclusiv de la telefoanele mobile, zidurile groase sau conditiile meteorologice nefavorabile etc. Aceasta interferenta poate provoca o transmisie intrerupta sau anulata. Cu toate acestea, noile modele au interferente intr-o masura mai mica si se adapteaza usor conditiilor neprielnice din jur.

Eroii patriei - neimplicatii

Eu am o astfel de vecina care intamplator imi e si matusa. Aceasta vecina-matusa nu poate sa inchida ochii noaptea fara sa stie de sanatatea mea. Ea trebuie sa fie atenta cand spal haine, sa vada ce culori sunt, ce marimi sunt. iar mai recent cate persoane stau cu mine.

Nu de mult timp se pare ca a inceput sa dea raportul si mai departe. Trebuie sa stie toata lumea ce datorii am la intretinere, desigur sa afle toate neamurile, ale mele si desigur si ale ei, sa stie toata lumea ca prietenul meu sta cu mine, dar ea trebuie sa stie sigur daca m-am mutat cu el sau nu, la fel ca sa dea raportul. Acest tip de om este un erou al patriei, un neimplicat in propria sa viata, un ocupat al timpului celor din jur.

Eu nu inteleg zau de ce oamenii simt nevoia sa vada ce fac altii, cand viata lor este o dezordine totala. Mie nu imi place sa barfesc, urasc sa fac asta, nu ma uit dupa oameni si nu ii vorbesc decat in cazul in care am sa le zic ceva in fata. Chiar nu pot sa imi dau seama de ce unii nu pot dormi noaptea de grija altora. Nici macar nu le pasa de sanatatea lor, de buna lor stare, dar se implica. Vor sa stie tot.

Si daca cumva te gasesti tu sa ii tragi de urechi, la figurat desigur, fac pe victimele si dau vina pe altul sau “arunca motanul” cum se zice. Niciodata nu mi-a pasat de cei din jurul meu intr-un sens negativ. Am incercat mereu sa ajut, sa vad daca pot face ceva pentru un om  pe care il consider drag mie si pentru un om care imi este sau cel putin in simt aproape.

De ce unii nu isi pot vedea pur si simplu de viata? Eu cred ca ei s-au nascut suparati pe propria viata si acum nu stiu cum sa faca sa o amarasca si pe a celor din jur. N-am nimc in potriva sa vorbeacsa dar sa vorbeasca cu sens, sa dea sfaturi, sa ofere blandete. Sau poate ca nu au propria viata si incearca sa o traiasca pe a altora prin vorbe. Oricare ar fi motivul, urat este! Urat pentru ca in loc sa semanam iubire, nu facem decat sa aruncam cu tot ce-i mai rau unii in altii.

Si acum serios, stau si ma gandesc iar, daca ea se poarta urat, eu ce-ar trebui sa fac? Sa ii raspund cu aceeasi moneda sau sa ii intorc si obrazul celalalt, asa cum suntem sfatuiti in Sfanta Biblie?! De regula nu fac altceva decat sa nu mai bag in seama oamenii care ma deranjeaza. Nu mai salut, nu mai zic nimic, devin fantoma, trec nevazuta. Problema e ca tot ea va avea o problema in cazul in care as face asta. Ca doar tot eu as fi neobrazata care isi permite sa nu mai salute si sa intreaga masura pentru ca pe ea a durut-o gura de atatea vorbe la adresa mea.

Mauritius taramul indragostitilor

In conditiile in care cauti un loc de vis pentru petrecerea unei vacante perfecte alaturi de jumatatea ta, Mauritius este cu siguranta ceea ce cautai, teritoriul fiind unul dintre cele mai vizitate de catre tinerii proaspat casatoriti cu ocazia lunii de miere, tocmai pentru locurile frumoase si romantismul locurilor.

Ce poti face in luna de miere in Mauritius?


In primul rand, iti poti petrece timpul stand si bronzandu-te la soare, pe una dintre plajele luxuriante caracterizate de un nisip auriu si o plaja cristalina. Cu siguranta linistea conferita de aceste tipuri de plaja va va molipsi si va va induce o stare de relaxare atat de mult cautata dupa perioada agitata a pregatirilor de nunta.

Daca sunteti doua firi sportive, puteti alege sa practicati sporturile prefarate pe unul dintre terenurile puse la dispozitie de catre resorturile la care sunteti cazati.

Totodata, o alegerea cum nu se poate mai potrivita o reprezinta petrecerea unei zi intr-un spa, caci Maurtitius nu duce lipsa de astfel de centre ele fiind gazduite de mai toate hotelurile din zona. Si pentru ca va aflati in luna de miere, nu trebuie uitata posibilitatea de a lua o cina romantica pe una dintre plaje daca va doriti intimitate, ori in cadrul unui restaurant luxos ce poate fi gasit in incinta resorturilor de peste tot intinsul insulei Mauritius.

Cum e vremea in Mauritius?


Climatul este unul bland tropical-oceanic, caracterizat prin temperaturi ridicate pe tot parcursul anului, insa, niciodata nu au existat temperaturi ridicate care sa provoace disconfort. Fiind caracterizat de doua anotimpuri, temperatura medie se inscrie undeva in jurul a 24-27 de grade, o vreme perfecta pentru plaja, prin urmare. Insa daca hotarati sa plecati in Mauritius trebuie sa stiti ca exista o perioada ploioasa cuprinsa intre lunile decembrie si martie.

Cum vremea e una favorabila, oportunitatile de petrecere a timpului sunt si ele variate, Mauritius se dovedeste a fi alegerea perfecta pentru organizarea unei luni de miere de vis.

Strangator de mic

Fiind mic copil imi place sa colectionez lucruri. Incepand ce la cele specifice varstei mele, de la abtibildurile pana la cele mai nefolositoare cum ar fi:

  • castane, de pe toate strazile din jur.
  • cutii de chibrituri
  • ambalaje de la cappuccino
  • dopuri de sticla
  • carpe pentru hainele papusilor
  • ziare pentru decupat litere

Toate insa aveau o logica si erau stranse cu un motiv. Abtibildurile de la chipicao erau pentru catalog, iar de la celelalte croissante ca model pentru geamul de la masa din bucatarie. In ceea ce priveste castanele vroiam sa fac radiere. La cate strangeam cred ca pentru tot cartierul si pentru toata viata. Niciodata insa nu am facut. Cutiile de chibrituri erau frumoase, cu fluturasi, deci nu aveam cum sa ma despart de ele Ambalajele de la cappuccino miroseau frumos si erau cu diferite arome. Dopurile de sticla erau necesare pentru construirea unui covor pentru masaj. Carpele pentru hainele papusilor, erau evident pentru papusi, desi nu stiam sa cos.

Ziarele pentru decupat litere, erau pentru scrisorile anonime ce vroiam sa le trimit parintilor. Nici nu isi dadeau seama ca eu le trimit, luand in considerare ca peste tot erau hartiute si foi.

Ceea ca m-a determinat insa sa strang a fost rabdarea parintilor si lispa mofturilor mele. Bineinteles ca aruncau castanele in cateva saptamani ca se stricau si nu aveau ce face cu ele, dar nici o data nu m-am suparat ca stiam ca anul viitor vine iar toamna.

Ceea ce mai strangeam erau banii, monezile din casa. Nu le furam, doar le imprumutam pe veci. Macar aveau un scop practic. Bomboane si nenumaratele mingiute.