Fierul forjat – imbinarea utilului cu arta

Prelucrarea manuala a fierului forjat este un mestesug cu o traditie de sute de ani. Acest mod de prelucrare a fost si va ramane o imbinare a utilului cu arta. Fierul forjat poate fi folosit in designul interior si exterior sub mai multe forme: elemente din fier forjat, ornamente sau obiecte decorative din fier forjat si piese de mobilier din fier forjat.

Realizand elemente din fier forjat nepretuite, unice, mesterii fierari sunt considerati adevarati creatori de arta: cutii postale, role pentru porti, felinare, varfuri pentru porti, balamale, zavoare, ornamente si capace de stalpi.

De la simple sfetnice pana la paturi cu baldachin, mese din fier forjat, cuiere,  noptiere, masute de cafea, mobilierul din fier forjat reprezinta o alternativa reusita la mobilierul clasic.

Mobilierul din fier forjat poate fi utilizat cu succes in decorarea unei locuinte atat din mediul rural cat si din cel urban intrucat, indiferent de localizare, va da rafinament si eleganta. Mobilierul din fier forjat este atractiv, elegant si usor de intretinut. Pentru ca mobilierul din fier forjat sa-si mentina luciul mai mult timp este nevoie de foarte putin efort. Este important de stiut ca fierul forjat este rezistent la caldura si, prin urmare, este permisa plasarea mobilei din fier forjat langa semineu sau orice alta sursa de caldura.

Ornamentele din fier forjat aduc un plus de eleganta atat spatiilor interioare (locuinte, birouri) cat si celor exterioare (gradini, locuri de joaca, spatii verzi publice). In decoratiunile exterioare se pot folosi, cu succes, decoratiuni din fier forjat unicat, de la arcade pentru ghivecele de flori, pana la bancute pentru doua sau mai multe persoane, sezlonguri, balansoare, lampadare, fantani arteziene, etc.

Utilizarea obiectelor decorative si a mobilierului din fier forjat deschide poarta catre o lume nobila, a elementelor decorative de calitate, menite sa completeze orice spatiu, sa-l rafineze, sa-i asigure functionalitatea.

Fierul forjat constituie, in primul rand, dovada fiabilitatii si frumusetii, insa nu mai putin importanta este siguranta oferita de acesta si durabilitatea lui in timp. Pentru a da individualitate unui spatiu interior sau exterior se poate folosi fierul forjat pentru ca este elementul perfect din care se pot realiza obiecte de mobilier unice caracterizate printr-un stil aparte.

Ornamentul usor, liniile neobisnuit de netede, sortimentul mare de modele constituie avantajele datorita carora fierul forjat s-a bucurat in trecut si se bucura si in prezent de o mare popularitate in randul designerilor si arhitectilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu