Cele mai extreme si mai terifiante proteste din lume (III)

Un tanar japonez s-a aruncat in fata autobuzului. Dupa cum probabil stiti, rata sinuciderilor in randul tinerilor japonezi este printre cele mai mari din lume. Succesul e foarte important iar presiunea e imensa, mai ales dupa fuziunea scolilor. Un baietel de 11 ani a vazut in aceasta problema o nenorocire asa ca s-a sinucid, aruncandu-se in fata autobuzului, de pe un pod…
Un barbat si-a taiat penisul. Imaginati-va ca v-ati gasit fata cea mai frumoasa si cea mai potrivita pentru gusturile voastre. Si imaginati-va ca nimic nu va poate opri sa va indepliniti visul si sa fiti alaturi de ea pentru tot restul vietii. Asta pare o tampenie in tarile unde casatoriile sunt aranjate cu multi ani inainte, desigur. De exemplu, in Egipt, casatoriile sunt aranjate pentru a nu „tulbura” ierarhia sociala. Un tanar egiptean foarte influent s-a indragostit de o fata din clasa de jos si a vrut sa-si petreaca tot restul vietii alaturi de ea. A vrut sa-i ceara mana fetei tatalui ei, insa el i-a spus ca asa ceva nu e posibil pentru ca lucrurile era deja aranjate. Suparat si atins in orgoliul sau, dar dispus sa nu lase societatea sa-i stea in cale. Paramedicii nu au fost capabili sa ii „ataseze” penisul la loc.
Protestele din Paris din 1968. Mai 1968 a intrat in istoria revoltelor de strada din Franta. Radicalii de extrema dreapta au protestat in masa pe strazi; 11 milioane de muncitori au luat parte la cele mai sangeroase lupte de strada din istoria natiunii, fiind cea mai mare revolta a studentilor coordonata de forte politice.
In concluzie, protestul este necesar atunci cand anumite institutii ale statului sau drepturi sunt incalcate, insa este de preferat sa fie non-violent si „tintit”. Daca este neaparat sa protestezi nu o face fara cap doar de dragul de a fi in centrul atentiei; incearca sa-ti exprimi nemultumirea intr-o maniera cat mai inteligenta si mai pasnica. S-a dovedit ca protestele pasnice sunt mult mai utile decat cele violente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu