Cele mai ciudate locuri unde oamenii au ales sa traiasca

In tuneluri subterane. In timp ce investiga niste furturi de cupru din apropriere, politia din Kansas City, Missouri, a descoperit niste tuneluri foarte bine construite unde se „cazasera” cativa oameni ai strazii. Tuneluri au fost sapate intr-o zona impadurita si ventilate cu teava din PVC; intrarile au fost finisate cu pensula sau alte ustensile. Un tunel sapat la 7.5 metri adancime ducea intr-o camera cu candele si paturi. Existau chiar si copii nascuti si crescuti acolo, autoritatile descoperind scutece. Tunelurile au fost dezafectate iar oamenii au fost luati de acolo. Intr-un autobuz scolar.

Un postas din Texas a devenit ingrijorat si suspicios cand a tot vazut doi copii necunoscuti pe unde mergea si a contactat autoritatile. Baietelul si fetita, de 11 respectiv 5 ani, locuiau singurei intr-un autobuz scolar abandonat parcat intr-un loc de aruncat gunoiul. Parintii lor erau in inchisoare pentru ca incercasera sa profite de pe urma victimelor uraganului Ike si sa le ia banii. Autobuzul avea electricitate, apa curenta, aer conditionat, grup sanitar, insa micutii erau pe cont propriu. O matusa trebuia sa aiba grija de ei, dar cum femeia lucra 12 ore cu 12 ore, copiii ramaneau nesupravegheati. Nu mergeau la scoala, nu prea mancau si erau murdarei. Asa ca au fost luati in grija de Protectia Copilului. Odata iesiti din puscarie, parintii si-au luat copiii inapoi si au incercat din greu sa imbunatateasca conditiile de trai din… autobuzul scolar (trist, dar adevarat)… Fara niciun contact cu civilizatia. In 1978, o echipa de geologisti din Siberia au fost socati sa descopere o familie de sase membri care locuiau in munte, departe tare de orice forma de civilizatie umana. Familia Lykov a fugit de persecutia religioasa si a trait in salbaticie vreme de 40 de ani. Cei mai tineri doi membri ai familiei nu cunosteau alti oameni decat cei din familia lor insa erau constienti ca ar mai putea exista. Nu au vazut niciodata paine si nu puteau vorbi coerent din cauza izolarii.

Intr-o singura camera, familia a supravietuit cu cartofi, secara si seminte de canepa si nu au vazut nicio bucatica de carne pana prin anii 1950, cand baiatul cel mic a invatat sa vaneze. Incaltarile lor erau din scoarta de copac si singurele materiale pe care le citeau erau o Biblie si niste carti de rugaciuni. In 1961, vremea rece le-a distrus culturile, asa ca au mancat coaja de copac si piele de animal. Mama copiilor murise de foame ca sa fie sigura ca urmasii sai aveau ce pune in gura. Dupa ce au fost descoperiti, membrii familiei au ramas acolo acceptand doar cateva obiecte utile. Trei ani mai tarziu, trei dintre copii au murit unul dupa altul. Tatal a murit in 1988, lansand-o pe Agafia, singurul copil care supravietuise, singura in munte, unde a ales sa continue sa stea pentru inca 25 de ani…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu