Bebelusi incredibili care au trecut razant pe langa moarte

Bebelusii cutremurilui din Mexico City. Pe 19 septembrie 1985, un cutremur cu magnitudinea de 8.1 pe Richter a lovit Mexico City, urmat fiind de o alta unda de soc a doua zi, de o replica de 7.1 magnitudine. Daunele materiale au fost de 1 miliard de dolari si 10.000 de oameni si-au pierdut viata. In timpul cutremurelor, doua spitale au fost grav avaritate inclusiv sectiile de neonatologie si cele in care erau gravidele si lauzele. Bebelusii au murit impreuna cu mamele lor, fie in pantecele lor, fie in bratele lor, fie in incubatoare.

Multe mamici si copii au murit pe loc, altele la putin timp dupa ce au fost salvate. Insa au fost si mamici ci bebelusi mai norocosi care au fost salvati si au trait chiar si dupa o saptamana de stat sub daramaturi. Sase bebelusi au avut norocul sa fie salvati de sub daramanturi dupa opt zile fara sa aiba nici cea mai mica zgarietura. Spatiul foarte ingust unde au trait micutii mai bine de o saptamana era la fel de stramt si umed ca si uterul mamei care le daduse viata. Stratul de grasime in plus pe care-l au bursuceii in primele luni de viata ii ajuta sa nu moara de frig in zilele in care temperaturile scad cu mult sub zero grade. Micutii erau chiar si hidratati pentru ca se stie ca nou-nascutii au si mai mult apa si lichide vitale in organism decat adultii.

Nici un copil nu a fost dat spre adoptie dupa ce rudele s-au mobilizat si i-au luat de crescut, ajutandu-i sa treaca peste pierderea mamei. Bebelusii au primit ingrijiri medicale gratuite vreme indelungata pentru ca medicii sa se asigure ca nu au tare de sanatate pe care nu le-au putut depista in prima faza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu