Ce nu trebuie facut la redactarea unui cv

Ce trebuie avut in vadere in acest caz, este faptul ca de-a lungul istoriei umanitatii, ne-am leganat in copaci, ne-am pictat corpul si ne-am mancat unii pe altii. Instinctele primare ne-au invatat sa-i privin pe ceilalti si sa ne formam o parere despre ei. Gandim in termeni de da/nu, bun/rau. In unele state din America, li se interzice legal patronilor sa ceara candidatilor fotografii, pentru ca, doar pe baza informatiei vizuale, se poate forma foarte usor o parere. Asa ca daca din nastere nu ai fost binecuvantat cu o infatisare extraordinara si nu esti fotogenic, ai toate sansele sa devii victima discriminarii legate de imaginea ta. Daca cercetarile arata ca infractorii chipesi primesc pedepse mai scurte decat cei cu infatisare obisnuita, atunci ce sanse ai tu - in calitate de candidat - daca arati banal - ca toti ceilalti.

Mijloacele de informare sunt o industrie implicata in construirea imaginii si stereotipurilor. Cei ce reusesc sunt atat chipesi, cat si autoritari. Cineva poate avea o infatisare foarte plapanda si sa fie totusi in stare sa prezinte stirile, dar nu am vazut inca o asrfel de persoana. Recomandarea ideala. Dupa ce ai redactat CV-ul se impune sa scrii o recomandare ideala despre tine. Ce ti-ar placea ca fostul tau sef sa spuna despre tine? Cum ai putea justifica toate aspectele pe care le-ai evidentiat in legatura cu munca ta si cu felul in care ai lucrat? Odata ce ai facut acest lucru, ti-as sugera sa telefonezi persoanele care eventual te-ar recomanda, ca sa le pui la curent cu aspiratiile tale de viitor. Dupa ce ai discutat cu fiecare dintre ei, asigura-te ca sunt in posesia unui Cv care sa le aminteasca de toate implicarile tale. Deosebit de important este ca atunci cand vrei sa-ti schimbi cariera, sa scoti in relief acele aspecte pozitive legate de profilul aptitudinilor tale si care au legatura cu noile tale aspiratii. Cei in cautare de slujba se simt obligati sa includa recomandari in Cv, dar este evident ca orice persoana care da recomandari este implicit amabila. In acest fel exista doar un mic avantaj de pe urma faptului ca potentialul patron poate lua legatura cu cel care a fost indicat de candidat. Inca nu am intalnit un caz in care un candidat sa nu primeasca o recomandare pozitiva. Cei care te angajeaza sunt mai ales interesati de relevanta aptitudinilor, a experientei tale si in mod deosebit de atitudinea, angajamentul si motivarea ta.

Nici chiar un membru al parlamentului nu va putea vorbi direct in avantajul tau, decat daca intri in politica sau politie. Prin urmare daca simti ca e nevoie sa mentionezi recomandarile, atunci este suficient sa scrii: ,,Puteti primi recomandari la cerere”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu