Concediu la mare in luna august

Pentru ca zilele calduroase au inceput sa isi faca simtita prezenta, cu siguranta te gandesti la concediu sau macar un weekend la mare cu prietenii. Daca nu ai planificat inca perioada in care vrei sa te bucuri de concediu, trebuie sa ai in vedere cateva aspecte daca vrei sa vi la mare in luna august , aceasta luna fiind cea mai aglomerata perioada din sezonul estival.

Cu siguranta nu vrei sa ai parte de surprize neplacute atunci cand ajungi la destinatie, si realizezi ca singurele oferte de cazare disponibile sunt fie foarte scumpe fie nu corespund asteptarilor tale. Pentru a evita astfel de situatii, incearca sa faci rezervare doar la unitatile de cazare cu istoric pozitiv, acest lucru este posibil prin urmarirea feedback-ului lasat de utilizatori pe site-urile de specialitate. De exemplu unul din site-urile ce ofera posibilitatea utilizatorilor de a lasa un feedback cu privire la unitatile de cazare este: infocazarecostinesti.ro, astfel poti sa urmaresti o serie de markeri ce pot indica daca o unitate de cazare ofera servicii conform descrierii din prezentare sau nu. De asemenea incurajam raportarea unitatilor turistice ce au probleme cu privire la calitatea serviciilor catre administratorii site-urilor de profil, acestia pot exclude unitatea pentru a nu mai fi listata pe site, sau pot acorda avertismente proprietarilor cu privire la calitatea serviciilor. Cu toate acestea niciodata sa nu te bazezi doar pe o rezervare telefonica, astfel de practica nu confera proprietarului nicio garantie, drept urmare poti sa te trezesti ca ai facut un drum lung de cateva sute de km si camera in care trebuie sa te cazezii este ocupata.

Incearca sa achiti cel putin o noapte de cazare in avans, sa comunici cu proprietarul telefonic inainte de a pleca la drum, sa comunici cu aproximatie ora la care vei ajunge la destinatie.

10 lucruri pe care geniile spun ca trebuie sa le stii

Am citit de curand un articol pe descopera.ro care vorbeste, exact cum zice si titlul, despre cele 10 lucruri pe care chiar trebuie sa le stii sau cel putin sa le constientizezi, conform spuselor marilor genii, atat cei moderni cat si cei mai apusi.
Niciun lucru nu este atat de important pe cat crezi ca este atunci cand te gandesti la el - sunt vorbele unui doctor in psihologie si anume ale lui Daniel Kahneman, el facand referire la faptul ca atunci cand ne concentram asupra unui lucru ignoram de fapt detaliile esentiale din viata noastra. De exemplu, daca vrem s ainvatam cat mai mult, e posibil sa uitam de fapt ca avem nevoie si de bani si sa observam ca oameni care au aceeais educatie ca si noi sunt platiti mai bine pentur ca ei au avut o concentrare distributiva auspra lucrurilor idn viata.
 
Apophenia cea de toate zilele - Acest termen a fost in prima faza folosit de David Pizzaro pentru a denumi o caracteristica a bolilor de natura psihica umane,  insa el se refera si la capacitatea oamenilor inteligenti de a detecta tipare. Cand acest sistem esueaza cadem in alte extreme si anume in extrema superstitiilor.
Umwelt - este de fapt un concept folosit de catre biologul Jacob von Uexkull, pentru a defini realitatea subiectiva pe care un animal este capabil sa o detecteze. De exemplu, liliecii se ghideaza dupa undele sonore din aer, capusa, dupa temperatura si mirosul acidului butiric si asa mai departe. Realitatea completa pe care un animal de exemplu nu poate sa o recepteze insa este acolo se numeste umgebund. In termeni mai simpli - noi oamenii - asemeni animalelor, acceptam numai lumea care ni se prezinta sau realitatea care ni se dezvaluie.
Viata ca un efect secundar - este un concept care centreaza faptul ca nu viata aduce efecte secundare ci efectele secundare aduc viata. In alti termeni - evolutia apare asemeni unui efect secundar al instinctului de supravietuire. Acest concept a fost identificat si explicat foarte bine in “A planet of Viruses” carte scrisa de jurnalistul Zimmer Carl.
Controleaza-ti fluxul atentiei - mai exact atunci cand vrei sa ajungi neaparat la un rezultat incearca sa nu te gandesti la acel rezultat ca sa te poti concentra la strategie in sine. Deci daca trebuie sa astepti ca sa mananci un desert copios si nu te oti abtine pana la el, atunci cel mai bine cauta-ti altceva de lucru, pana sa il savurezi.
Poti demonstra definitv ca ceva este periculos insa nu ca ceva este sanatos - aceasta teorie ii apartine lui Tom Standage, editor la ziarul The Economist. Ea presupune mai exact ca lipsa de dovezi nu inseamna ca ceva nu exista. Adica daca nu gasesti dovezi care sa iti arate ca   ceva este rau nu putem fi siguri ca acel ceva este rau insa nici ca este bun.
Dependenta de cale -  aceasta teorie ii apartine lui John McWorther, profesor la universitatea din Colombia, la sectia de ligvistica si civilizatie occidentala. Ea se refera la faptul ca oamenii nu prea mai sunt capabili si nici nu mai au deschiderea de a mai invata inca o cale sau inca un mod de a face ceva anume, fata de cle deja cunoscut. De exemplu, oamenii care isi stiu meseria nu mai sunt dispusi sa invete alta pentru a face bani. Ei stiu o singura cale de a ajunge la telul propus, deci numai meseria lor, si nu mai vor sa accepte alta, decat in cazuri mult prea extreme.
Universul fara tel - este o teorie ce apartine lui Sean Caroll - care centreaza de fapt faptul ca nu exista nici un fapt ascuns. Mai exact , lucrurile se intampla pentru ca trebuie sa se intample si nu pentru ca au un motiv anume. Asadar cei care traiesc dupa teorii ale predestinatiei le spunem doar ca trebuie sa mai asculte ce zic marile genii pentru ca noi suntem proprii creatori ai consecintelor si nu vreo forta ascunsa.
Cum ti-ai infirma propriul punct de vedere - este o fraza ce ii apartine lui Howard Gardner, ea centrand de fapt ideea ca stiinta functioneaza numai prin eforturi continue de a infirma asertiuni, acestea fiind stiintifice numai in masura in care ele pot fi infirmate.

Cosuri cadou pentru cei dragi

Cine nu isi mai aminteste vremurile in care la locul de munca primeai cadouri atat de ziua Femeii, de Craciun, mici atentii de Paste, suveniruri cu ocazia sarbatorilor de iarna si asa mai departe, cat si de ziua aniversara sau de ziua numelui?! Ei bine, se pare ca moda a revenit, iar acum sefii, patronii cat si colegii, sunt din ce in ce mai atenti unii cu altii, avand in vedere ca surprizele sub forma unor cosuri cadou au capatat amploare si sunt din ce in ce mai la moda.

Pentru cei dragi - e mereu bine sa ai in valiza o surpriza cum se spune, deoarece in special cei mici vor aprecia macar partea dulce din continut. Daca alegi sa faci cosuri cadou unei familii apropiate tie, atunci trebuie sa ai in vedere ca surpriza cu pricina sa satisfaca pe toata lumea. Si cum acum avem la dispozitie nu numai cosuri cadou complete, deja ambalate dar si foarte multe variante pe care le putem noi “asambla”. Foarte apreciate sunt de Paste ouale de ciocolata, cu diverse ambalaje colorate, cu fundite si cu pungi cadou elegant legate. Insa alaturi de acestea se poate prea bine adauga si un pachet de cafea foarte fina, o cafea selecta, ori - de ce nu - chiar si un vin pe care sa il serviti impreuna cu persoana careia ii este destinat cadoul. Desigur ca puteti sa apelati si la multe alte variante, dar cele mai potrivite sunt atentiile dulci ca si aceste cosuri cadou.

Pana nu de mult se mai “purtau” si cadourile parfumate, mai exact produsele de ingrijire, precum parfumurile, sapunurile elegante, cremele si lotiunile. Insa nu  sunt daruri potrivite tocmai pentru orice ocazie, mai ales pentru ca in unele culturi acestea au si alte conotatii. In cele din urma cosuri Paste ce contin dulciuri sau bucate alese, o bautura fina pe care sa o serviti la o ciocolata pe masura, reprezinta cele mai potrivite daruri.

Cea mai fericita tara

Cu ocazia zilei internationale a fericirii, pe data de 20 matrie, s-a stabilit care este cea mai fericita tara din lume. Castigatoarea este Danemarca, clasandu-se pe locul intai la acest capitol, iar la polul opus se afla Republica Africa Centrala si Benin.
Totusi, chiar si tarile scandinave au un nivel inalt de fericire. Desi in acea regiune predomina vremea rece, zambetele si inimile oamenilor nu sunt inghetate. In tarile scandinave, fericirea este data de starile de generozitate, de a-si exprima liber gandurile si sentimentele si de dreptul fiecarui om la libertate.
Romania se afla pe locul 90 din 156 de tari care au participat la acest sondaj. Dupa Romania urmeaza Ucraina, Ghana si Nigeria.