Insolventa si falimentul nu trebuie sa te doboare

De vreo sase ani auzim tot mai des de insolventa, faliment, lichidare, oamenii raman fara locuri de munca, patronii isi plang in pumni si se uita la afacerea care nu mai merge nici impinsa cu tancul. Insolventa se refera la imposibilitatea debitorului de a achita datoriile ajunse la scadenta; pe de alta parte, falimentul este faza ultima a insolventei in care debitorul trebuie sa acopere pasivul si este radiat din registrul unde era inmatriculat.

Insolventa si falimentul pot fi cerute de administratorul societatii sau firmei, in prima faza incercandu-se reorganizarea societatii si intrarea in faliment, iar daca nu se poate, se intra in faliment direct. In ambele cazuri aveti nevoie de un avocat bun insolventa faliment Timisoara de la Casa de Avocatura Alexandru, Andreas & Asociatii pentru a rezolva cat mai repede toate procedurile si a intocmi corect actele necesare. Impreuna cu practicienii in insolventa din cadrul Casei de Insolventa Alexandru Pusa IPURL, orice avocat Timisoara de la Casa de Avocatura Alexandru, Andreas & Asociatii poate acorda asistenta de specialitate pentru administratori in privinta recuperarii creantelor sau rezolvarii contestatiilor la tabelul creantelor debitoarei. Asistenta juridica de cea mai buna calitate este oferita de avocat bun insolventa faliment Timisoara si in momentul in care trebuie evitata raspunderea personala pentru toate problemele societatii care au dus la faliment si insolventa.

Daca apar si situatii in care executarea silita e iminenta, se poate superviza vanzarea si transferul de bunuri de catre un avocat Timisoara de la Casa de Avocatura Alexandru, Andreas & Asociatii. In plus, un avocat bun insolventa faliment Timisoara va reprezenta clientii in negocieri si restructurari in legatura cu aspectele legate de debitele comerciale. Cei peste 16 ani experienta si echipa de 19 profesionisti vor fi mereu folositi pentru a gasi cele mai bune solutii juridice pentru ca tot procesul de insolventa si faliment sa fie trecut cat mai bine de administrator sau patroni.

Apa - sursa sanatatii

La televizor - la radio - pe internet - peste tot auzim stiri, reclame, spoturi publicitare care ne indeamna sa consumam cel putin doi litri de lichide in fiecare zi. Pe internet suntem asaltati de o serie de articole, de tot felul , care ne zic si ele cum trebuie sa ne alimentam si ne explica in mod clar ca apa este cu siguranta sursa sanatatii, a vitalitatii cat si a energiei zilnice.

Trebuie sa stim insa ca si consumul excesiv de apa poate sa dauneze grav sanatatii. Dar ce anume nu mai poate in ziua de azi sa dauneze grav sanatatii?! Cred ca orice este nociv deoarece resursele - chiar si cele venite de la natura, din pamantul nostru, pe care il calcam in picioare cu zilele, chiar si aceasta hrana este nociva - tot din cauza noastra, chiar daca avem impresia ca este sanatoasa.

Iata cateva motive pentru care subliniem aceste randuri: anual se stropesc plantele impotriva daunatorilor de toate tipurile, se pun ingrasaminte tot mai chimice, plus tot felul de aditivi, apa cu care se uda plantele nu este curata sau vine dintr-o sursa extrem de poluata. Avem astfel toate motivele sa credem ca ne vom imbolnavi - asta daca nu suntem deja. Apa este sursa sanatatii si ea trebuie intr-adevar zilnic consumata nu tocmai in forma sa, ci poate sa fie luata in calcul si la ceai, in special daca sunteti obisnuiti sa beti ceai verde sau negru in loc de cafea, puteti din start sa spuneti ca ati baut o cana de apa.

Ceaiul este si el o parte importanta a vietii noastre in cadrul hidratarii si nutritiei, in special atunci cand vine vorba despre piele, la femei. Daca nu bei apa, tenul o va simti din plin si va arata asta la toata lumea. Iar daca apa pe care o bei are si ceai verde sau negru in componenta sa - atunci lucrurile sunt cu mult mai bine.

Oamenii sunt acri din lipsa polenului vizibil

Ca si cum am fi un obiect ce-si cauta un nume intr-o natura fara identitate. — Omul e facut — ca toate vietatile — pe masura unor anumite senzatii. Ori, se intampla ca ele sa nu-si mai faca loc una alteia, in succesiunea normala, ci sa dea buzna toate intr-o furie elementara, roind in jurul unei epave — din plenitudine — care e eul. Unde sa mai fie loc atunci pentru pata de vid care e constiinta?

Este atata crima si poezie in Shakespeare, de pilda, ca dramele lui par concepute de un trandafir in dementa. Oricata amaraciune ar fi in noi, ea nu-i atat de mare incat sa ne poata dispensa de amaraciunile altora. Iata de ce lectura moralistilor francezi este balsamica in orele tarzii. Ei au stiut totdeauna ce inseamna a fi singur intre oameni; rar de tot ce e singuratatea in lume. Pana ca nici Pascal n-a putut invinge conditia lui de om retras din societate. O suferinta ceva mai redusa, si-am fi inregistrat doar o mare inteligenta. Intre francezi si Dumnezeu, de exemplu, s-a interpus totdeauna salonul. Doua lucruri m-au umplut neincetat de o isterie metafizica: un ceas care sta si un ceas care umbla. Cu cat oamenii te intereseaza mai putin, cu atat devii mai timid in fata lor, iar cand ajungi sa-i dispretuiesti, incepi sa te balbii. — Natura nu-ti iarta nici un pas peste inconstienta ei si-ti urmareste toate cararile orgoliului, impinzindu-le de regrete. Cum s-ar explica altcum ca oricarui triumf peste conditia de om i se asociaza o parere de rau corespunzatoare? Timiditatea imprumuta fiintei umane ceva din discretia intima a plantelor, iar unui spirit agitat de el insusi o melancolie resemnata care pare a fi aceea a lumii vegetale. sunt gelos pe un crin numai cand nu-s timid. Daca suferinta n-ar fi un instrument de cunoastere, sinuciderea ar fi obligatorie. si viata insasi — cu inutilitatile ei sfisietoare, cu bestialitatea ei obscura, care ne taraie in erori pentru a ne spanzura din cand in cand de cate un adevar, cine ar putea-o suporta, de n-ar fi un spectacol de cunoastere unic?

Traind primejdiile spiritului, ne mangaiem prin intensitati de lipsa unui adevar final. Orice eroare este un fost adevar. Nu exista insa una initiala, deoarece intre adevar si eroare - distanta e marcata doar de pulsatie, de animatia launtrica, de ritmul secret. Astfel, eroarea-i un adevar care nu mai are suflet, un adevar uzat si care asteapta sa fie vitalizat. Adevarurile mor psihologic, nu formal; ele isi mentin valabilitatea, continuind non-viata formelor, desi pot sa nu mai fie valabile pentru nimeni. Tot ce-i viata in ele se petrece in timp; eternitatea formala le asaza intr-un vid categorial. Pentru un om, cam cat „tine“ un adevar? Nu mai mult ca o pereche de ghete. Doar cersetorii nu le schimba niciodata. intru cat esti insa in rand cu viata, trebuie sa te primenesti incontinuu, caci plinatatea unei existente se masoara dupa suma de erori inmagazinate, dupa cantitatea de ex-adevaruri. Nimic din ceea ce stim nu ramane neispasit. Orice paradox, curaj de gand sau indiscretie a spiritului - le platim scump mai curand sau mai tirziu. Este de un farmec straniu aceasta pedeapsa care urmeaza oricarui progres al cunoasterii. Ai sfasiat un val ce acoperea inconstienta naturii? il vei ispasi intr-o tristete a carei sursa n-o vei banui. si-a scapat un gand plin de rasturnari si amenintator? sunt nopti ce nu pot fi umplute decat de evolutiile caintei.

Ai pus prea multe intrebari lui Dumnezeu? Atunci, de ce te mira povara raspunsurilor ce nu le-ai primit?! Indirect, prin consecinte, cunoasterea-i un act religios. Ispasim cu voluptate spiritul si cu toata abandonarea in inevitabil. Cum dezintoxicarea de cunoastere este imposibila, deoarece o cere organismul, incapabil de-a se obisnui cu doze mici, — sa facem si din actul reflex o reflexie. in felul acesta, setea infinita a spiritului isi afla o ispasire echivalenta.

Cultul frumusetii seamana unei lasitati delicate, unei dezertari subtile. N-o iubesti oare fiindca te scuteste de-a trai? Sub impresia unei sonate sau unui peisaj, ne dispensam de viata cu un zambet de bucurie dureroasa si de superioritate visatoare. Din centrul frumusetii, totul este in urma noastra si nu putem privi spre viata decat intorcandu-ne. Orice emotie dezinteresata, neasociata imediatului existentei, incetineste mersul inimii. intr-adevar, organul timpului, care-i inima, ce-ar mai putea marca in amintirea vesniciei care e frumusetea?!

Transporta marfa in strainatate fara probleme doar cu o firma de transport marfa international

Comertul este sufletul unei economii sanatoase. De la negocieri si pana la livrarea marfii, de la modul in care decurge contractarea si pana la cat de multumit e cel care beneficiaza de serviciile contractate, toate determina cat de bine, sau cat de rau merge microeconomia. Din intreg lantul de cauze si efecte care pot influenta intr-un mod decisiv comertul, pe locurile fruntase se afla transport marfa international. De ce e asa de important acest aspect? Pentru ca din afara tarii vin cei mai multi bani, pentru ca firmele de acolo sunt cu mult mai pretentioase fata de cele romanesti, pentru ca standardele de calitate se aplica pana si in transport marfa international.

Transportsigur.ro, firma de transport romaneasca pentru marfa sau mobila, se ocupa in mod curent de asigurarea celor mai bune conditii de transport marfa international, garantand totodata integritatea marfii, indiferent de tipul acesteia, pe tot parcursul drumului spre destinatie. Serviciile transportsigur.ro includ livrarea marfurilor in toata Europa, folosind cele mai scurte rute, cele mai sigure si cele mai bune pentru tipul de marfa transportat. Adresandu-se atat persoanelor fizice, cat si juridice, transportsigur.ro aplica la fiecare comanda primita standarde de management de ultima ora pentru ca intreg procesul de transport sa fie facut in cele mai bune conditii si sa fie cat mai eficient. La acest aspect se adauga si un parc auto dotat cu autoutilitare si camioane dotate corespunzator, cu sisteme de navigatie si comunicare de ultima generatie, clientii stiind mereu unde se afla marfa lor. Camioanele au prelata, au in interior fel de fel de sigurante pentru un transport fara probleme, personalul care se ocupa de incarcarea si descarcarea marfii are experienta in astfel de actiuni, e foarte rapid si raspunde oricaror doleante ale clientilor cu maxima eficienta.

Un transport marfa international nu se limiteaza doar la Europa, asa ca, prin parteneriatele cu diverse companii din alte tari, firma de transport se poate deplasa pe diverse rute, punand in valoare servicii de transport pentru aproape orice loc din lume. Electronicele, mobilierul, materialele de constructii sau utilajele vor fi mereu in siguranta de la punctul de preluare pana la destinatie, doar cu transportsigur.ro.

Oamenii negativisti sunt mai urati

Academismul avangardei si-a gasit o justificare: negativitatea. Sub aceasta notiune care si-a castigat titlurile de noblete filosofice si parafilosofice se poate tainui tot negativul, tot dolorismul, tot resentimentul care se doreste. Opere nereusite, confuze, contradictorii, triste si urate? Nu, vai: e lucrul cu negativul. De exemplu, adevaratul erou al povestirii medievale intitulate Aucassin et Nicolette este in mod incontestabil Nicolette. Aici - numele nefiind un diminutiv, ci semnul singularitatii eroinei: frumoasa si sireata Nicolette iese din temnita ei fara a astepta ajutorul nici unui cavaler, in timp ce natangul de Aucassin se lamenteaza din cauza situatiei. Aucassm et Nicolette apartine unui gen literar particular, cel al cantafabulei, care amesteca proza si poezia.

Dintre toate cele pe care le numara literatura franceza, cantafabula este genul meu preferat Aucassin et Nicolette e singurul exemplu care ne-a parvenit. Termenul de non-violenta e in chip evident o inventie a adversarilor non-violentei: el este negativ. Si totusi ne straduim sa gasim altul ("nesupunere civila are meritele sale, dar tot ar trebui gasit ceva mai bun rezistenta pasiva este inexact, dupa cum semnala Chandi). Or, non-violenta e activitate, inventivitate. Daca pastram aceasta denumire negativa e pentru ca ea exprima un adevar profund: societatea isi impune legile, dar se preface ca le descopera in ceea ce ea numeste ,,realul", ,,faptele". Cel ce e destul de puternic pentru a se detasa de aceasta impostura va trece intotdeauna drept cel ce refuza, acel neaga - chiar daca afirma.

Virtelnita lui Chandi nu e atat un refuz al produselor englezesti cat o preferinta pentru un artizanat in masura sa asigure autonomia unei tari in mare parte rurale. E suficient ca o manifestatie pasnica sa fie mitraliata, cum a fost cazul in 13 aprilie 1919 la Amritsar, ca non-violenta ghandiana sa-si demonstreze eficacatatea aratand tuturor violenta institutiei coloniale britanice: 379 de morti, 1200 de raniti.

Nu lasa timpul sa te ia prin surprindere

Societatea in care traim si ritmul accelerat in care se intampla toate in jurul nostru ne obliga sa fim mereu „racordati” la orice obiect care masoara timpul pentru a ne incadra in cele 24 de ore ale unei zile. Ceasul este ideal pentru monitorizarea exacta a timpului scurs si indeplinirea sarcinilor pana la deadlineul stabilit.

La birou sau acasa, ceasul de la mana e inlocuit cu succes de cel de perete, mai mare si mai usor de urmarit, cu un design care poate da un plus de eleganta camerei in care se afla. Pe piata sunt la ora aceasta o multime de tipuri de ceasuri de perete, insa de departe, cele mai bune sunt cele din gama de Ceasuri Casio de perete, vandute de secundar.ro, magazin online care comercileaza si bijuterii, accesorii sau cosmetice. Pe fond negru sau pe fond alb, cu afisaj analog sau analog si digital, cu sonerie si afisaj deosebit, colectia de Ceasuri Casio de perete se inscrie in tendintele actuale si se adapteaza perfect oricarui tip de cromatica a peretului pe care urmeaza sa fie asezat. Geamul din cristal mineral, stilul casual sau business, precum si carcasa din otel inoxidabil sau plastic recomanda ceasurile Casio drept cele mai eficiente si mai durabile modele de ceasuri din seria celor de perete. Mecanismul japonez cu Quartz asigura o precizie deosebita a afisarii orei exacte, astfel ca dvs. nu veti intarzia niciodata la sedinta sau la locul de munca.

Colectia de Ceasuri Casio de perete de pe secundar.ro are garantie 24 de luni, livrare se face rapid, prin curier, in cel mult doua zile de la preluarea comenzii telefonic sau online. Modelul cu afisaj analog si digital are si o functie speciala pentru masurarea si redarea umiditatii si temperaturii mediului ambiant din camera in care este instalat. Livrarea este gratuita daca comanda depaseste 300 de ron.

Nu stii ce mai fac vedetele tale favorite?

Exista o categorie de evenimente pe care nu foarte multa lume le apreciaza, insa sunt exploatate la maxim de mai toate publicatiile care au in vizor vedetele. Vorbim despre monden, un tip de informatii pe care presa romaneasca le-a dus in derizoriu in ultimii ani, dar pe care o parte a mass-mediei stie sa le prezinte in continuare cu o echidistanta si dintr-o perspectiva mai normala.

Radio Iasi, cel mai ascultat radio regional, are presarate atat in programele difuzate in eter, cat si pe site-ul oficial, http://radioiasi.ro, informatii din categoria monden de actualitate adresate atat tinerilor, cat si celor care fac o pasiune pentru monden si tot ce se intampla in acest „colt de lume” in care multi ar vrea sa traiasca. Daca vorbim de pagina web a Radio Iasi, informatiile despre monden si ce mai e nou in viata vedetelor, personalitatilor pot fi gasite in sectiunea LIFE din meniul principal, superior, al site-ului. Astfel, poti sa afli, de exemplu, cu ce se mai ocupa Kim Kardashian, ce mai face Papa Francisc, cine cu cine se mai cearta si de ce, ce artisti au mai pus capat relatiilor, cine va mai veni prin Romania. Articolele au si galerii foto cu o prezentare tip slide-show, acolo unde este cazul si ilustrarea grafica standard, cu o singura fotografie, nu este suficienta.

Fiecare stire care acopera domeniul monden poate fi distribuita pe Facebook, Twitter, Google+, pe e-mail, asta ca sa iti anunti si prietenii daca personalitatile sau vedetele voastre favorite au mai lansat vreun album, vreo carte, sau daca s-au casatorit, despartit. De asemenea, la fiecare articol se poate comenta si comentariile pot fi distribuite si pe Facebook, exista o arhiva bine pusa la punct cu toate articolele din trecut pe acest subiect si fiecare material este etichetat corespunzator astfel incat cautarea cu ajutorul motorului de cautare al site-ului sa returneze rezultate relevante.

Ce nu trebuie facut la redactarea unui cv

Ce trebuie avut in vadere in acest caz, este faptul ca de-a lungul istoriei umanitatii, ne-am leganat in copaci, ne-am pictat corpul si ne-am mancat unii pe altii. Instinctele primare ne-au invatat sa-i privin pe ceilalti si sa ne formam o parere despre ei. Gandim in termeni de da/nu, bun/rau. In unele state din America, li se interzice legal patronilor sa ceara candidatilor fotografii, pentru ca, doar pe baza informatiei vizuale, se poate forma foarte usor o parere. Asa ca daca din nastere nu ai fost binecuvantat cu o infatisare extraordinara si nu esti fotogenic, ai toate sansele sa devii victima discriminarii legate de imaginea ta. Daca cercetarile arata ca infractorii chipesi primesc pedepse mai scurte decat cei cu infatisare obisnuita, atunci ce sanse ai tu - in calitate de candidat - daca arati banal - ca toti ceilalti.

Mijloacele de informare sunt o industrie implicata in construirea imaginii si stereotipurilor. Cei ce reusesc sunt atat chipesi, cat si autoritari. Cineva poate avea o infatisare foarte plapanda si sa fie totusi in stare sa prezinte stirile, dar nu am vazut inca o asrfel de persoana. Recomandarea ideala. Dupa ce ai redactat CV-ul se impune sa scrii o recomandare ideala despre tine. Ce ti-ar placea ca fostul tau sef sa spuna despre tine? Cum ai putea justifica toate aspectele pe care le-ai evidentiat in legatura cu munca ta si cu felul in care ai lucrat? Odata ce ai facut acest lucru, ti-as sugera sa telefonezi persoanele care eventual te-ar recomanda, ca sa le pui la curent cu aspiratiile tale de viitor. Dupa ce ai discutat cu fiecare dintre ei, asigura-te ca sunt in posesia unui Cv care sa le aminteasca de toate implicarile tale. Deosebit de important este ca atunci cand vrei sa-ti schimbi cariera, sa scoti in relief acele aspecte pozitive legate de profilul aptitudinilor tale si care au legatura cu noile tale aspiratii. Cei in cautare de slujba se simt obligati sa includa recomandari in Cv, dar este evident ca orice persoana care da recomandari este implicit amabila. In acest fel exista doar un mic avantaj de pe urma faptului ca potentialul patron poate lua legatura cu cel care a fost indicat de candidat. Inca nu am intalnit un caz in care un candidat sa nu primeasca o recomandare pozitiva. Cei care te angajeaza sunt mai ales interesati de relevanta aptitudinilor, a experientei tale si in mod deosebit de atitudinea, angajamentul si motivarea ta.

Nici chiar un membru al parlamentului nu va putea vorbi direct in avantajul tau, decat daca intri in politica sau politie. Prin urmare daca simti ca e nevoie sa mentionezi recomandarile, atunci este suficient sa scrii: ,,Puteti primi recomandari la cerere”.