Moduri in care poti sa duci la capat sarcinile zilnice potrivit stiintei

Coacerea prajiturilor. Nu prea ai cum sa faci prajitura perfecta pentru ca fiecare are gusturile lui, fiecare are o anumita textura pe care o adora, asa ca nu ai cum sa nimeresti nimic din toate acestea. Un studiu a reusit sa gaseasca formula secreta pentru opt tipuri de aluaturi care va pot ajuta sa aveti textura perfecta, si de aici prajitura perfecta. Daca doriti ca prajiturica sa fie mai lipicioasa adaugati doua cani de faina in plus. Daca vreti ca prajiturica sa aiba o culoare maronie frumoasa, reglati temperatura cuptorului la 180 de grade Celsius.

Daca vreti ca centrul prajiturii sa fie moale, adaugati o lingurita de praf de cop si un sfert de lingurita de bicarbonat de sodiu. Daca va doriti prajituri mai gumate, atunci adaugati peste toate faina. Daca vreti niste prajiturele mai crocante, bagati coca la congelator vreo ora inainte de a o coace. Pentru prajituri cu textura de blat de tort, folositi mai mult bicarbonat de sodiu. Taiatul unui tort perfect rotund. Sir Francis Galton a fost un om de stiinta victorian care a studiat eugenia si inteligenta umana. De asemenea, si-a aratat un interes foarte ciudat in legatura cu felul in care se taia un tort. In 1906, a scris o scrisoare unui editor de la Nature explicand cea mai buna metoda de a taia un tort, planuind sa manance intreg tortul dintr-o imbucatura. Daca cineva taie un tort o face exact ca in cazul unei pizza, sub forma de triunghi.

Problema e ca in golurile ramase dupa taierea feliilor, tortul incepe sa isi piarda savoarea si textura pufoasa. Solutia ar fi sa taiem o felie rectangulara care porneste fix si centru si e exact cat tortul. Dupa ce ati taiat felia, uniti cele doua resturi de tort ramase, acoperitile cu folie, apoi sigilati cu banda adeziva si tortul va ramane proaspat. La urmatoarea taiere, se taie exact la fel, dar taietura anterioara trebuie sa fie orizontala. Asa iar ramana patru sferturi, pe care le puteti uni si taia in viitor alta bucata spectaculos de perfecta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu