Meniul de botez, de la banal la sofisticat

Invitatii au confirmat ca vin, invitatiile au fost trimise la timpul lor, locatia pentru petrecerea de botez a fost confirmata si verificata, totul este exact asa cum v-ati dorit. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai puneti la punct este un meniu botez. Aici lucrurile pot fi simple sau complicate in functie de cum stiti sa va organizati si cat de buni negociatori sunteti.

Varianta simpla implica o alegere a unui meniu prestabilit, cu o minima personalizare, la un pret rezonabil, fara nimic extravagant. Depinde mult insa in ce fel de restaurante sector 4 veti dori sa se tina petrecerea de dupa crestinarea micutului sau micutei. Unele restaurante au un meniu botez de baza, la care puteti adauga anumite elemente care sa va fie pe plac, il puteti adapta in functie de cine vine la petrecere, ce anume se mananca si ce fel de mancare e potrivita pentru copilasii care vor anima intreaga sala sau salile in care se va tine evenimentul. Varianta complicata implica mai mult timp pierdut si un negociator pe masura. Aici puteti sa veniti si dvs. de acasa cu diverse bauturi, puteti sa solicitati meniuri extravagante din diverse bucatarii, puteti sa impuneti anumite preparate pentru fiecare fel servit la masa.

Preturile cresc in functie de cat de greu se prepara mancarea si cat de scumpe sunt ingredientele, insa rezultatul final unul spectaculos. Daca invitatii sunt oameni obisnuiti, care nu fac parte din clasa de mijloc sau clasa oamenilor foarte bogati nu va fi nevoie sa investiti in asa ceva pentru ca nu vi se va aprecia efortul. Daca insa aveti invitati de soi si oameni care stiu ce inseamna un meniu international ca la carte, atunci puteti sa mizati pe cateva sute de lei in plus pentru un efect deosebit si laudele pe care le veti primi la final. Totusi, puteti face si o combinatie intre un meniu complex si unul mai simplu, rezultand ceva dragut si fara prea mare cheltuiala din partea familiei organizatoare. De exemplu, la starter puteti sa ii cinstiti pe invitati cu o tartina din icre de crap si cu lamaie, o terina cu cascaval si legume proaspete, rosii umplute cu salata a la Russe sau evantai din muschi file.

Antreul va fi cald, de pilda, si va contine pastrav facut bine la cuptor in suc propriu, risotto cu legume si sos butter lemon fresh. Felul principal poate fi alcatuit din pulpe de pui, ceafa de porc si cartofi cu rozmarin, salata de sezon. Barul este deschis permanent, bauturile sunt in stil bufet suedez iar desertul poate fi tort sau, pe langa acesta, cateva prajituri proaspete de casa, facute in laboratorul restaurantului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu